
Opskrift på majs à la oaxaca (bålmad)
Grillede majs smager fantastisk og de bliver bestemt ikke mindre gode af at de bliver tilberedt direkte over bål.
Dette er bålmad når det er bedst.
Denne opskrift får tankerne mod Mexico, med en god kombination af majskolber, parmesan, creme fraiche og stærk paprika.
Man skal bruge snor og en pincet her til opskriften.
Vi har opskriften fra: “Bogen om bålmad“, skrevet af Nicolai & Eva Tram. De siger følgende om opskriften:
“Denne måde at lave majs på er inspireret af en streetfood-klassiker fra Mexico, hvor man traditionelt får dem på en pind med cotija-ost og chilipulver. Dette er min version.”

Majs à la oaxaca (bålmad)
Ingredients
- 2 stk. Majskolber
- 4 spsk. Creme Fraiche 38 %
- Salt
- 50 gram Parmesan
- 1 tsk. Paprika Stærk
Instructions
- Tænd dit bål og lad det brænde til rolige gløder. Imens bindes majskolberne med snor og lægges i vand. Snoren er for at forhindre, at kolberne åbner sig, når de ligger i vandet. Kolberne skal ligge i vandet i minimum 15 minutter, gerne 1 time. Når gløderne er klar, lægges kolberne direkte i, i 10-15 minutter. Vend dem undervejs og lad de yderste blade brænde. Tag majsene op og lad dem køle let af. Bøj bladene væk fra majskolberne og fjern hårene. Smør hver majskolbe med creme fraiche og drys med salt, riv frisk parmesan udover og drys paprikaen over.