James Prices udgave

En rigtig påskeret – som selvfølgelig også kan spises på andre tidspunkter.
Mild smag af lam, cremet sauce – og masser af dild!
Køb dilden hos grønthandleren – plasticpotterne fra supermarkederne duer ikke til noget

Ingredienser
- 1 kilogram Lammekød i tern
- 1 liter Bouillon lys
- 3 stk. Løg
- 2 stk. Gulerødder
- 2 stk. Porre
- 3 stk. Laurbærblad
- 1 stk. Timianstilke
- 4 bunch Dild
- 2 spsk. Mel
- 2 spsk. Smør
- 1.5 deciliter Fløde
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær lammekødet i passende stykker og kom dem i gryden sammen med de groft opskårne grøntsager samt en krydderbuket af laurbærblade, timian og de grove stilke fra dilden. Er der ben fra lammet kommes det også i gryden. Kom bouillon på til alt er dækket. Bring det i kog - skum evt. af - og lad det simre ganske forsigtigt til kødet er mørt. Det tager ca. 1 time - eller måske lidt mere. Så tages kødet og grøntsagerne op og holdes varmt og suppen sies. Smør og mel bages op og spædes med suppen til der opnås en passende konsistens. Det nederste af den resterende dild skæres fra og blendes med lidt af suppen og tilsættes sovsen, som rundes af med fløde og smages til med salt og peber. Hak resten af dilden og kom den i saucen. Kom kød og grøntsager tilbage i gryden og varm retten igennem. Servér med ekstra dild klippet over. Her passer en kogt kartoffel godt til.
Om forfatteren
James Price, komponist, kapelmester og madentusiast