
Disse fiskefrikadeller med laks er både gluten- og laktosefri.
De er yderst børnevenlige og en let måde at få en masse grøntsager i dem på.
Vi har opskriften fra bogen: “Naturlig mad“. Forfatteren Katrine Tuborgh skriver følgende om opskriften:
“Fisk kan være lidt svært i vores familie, men jeg har opdaget, at lige præcis fiskefrikadeller forsvinder temmelig hurtigt.
På de travle dage køber jeg en færdig fiskefars og mikser den med hvid og orange puré.
Men dem, vi laver selv, er klart favoritter. Lav evt. dobbelt portion, og frys halvdelen ned.”

Ingredienser
- 600 gram Laks
- 3 stk. æggehvider
- 1 deciliter Pure Hvid. Se opskriften i noten
- 1 deciliter Pure Orange. Se opskriften i noten
- 1 tsk. Hvidløgspulver
- 1 tsk. Løgpulver
- 2 tsk. Havsalt
- Peber Fra kværn.
- Olivenolie Eller ghee/klaret smør til stegningen.
Sådan gør du
- Rør fiskekød og æggehvider i en blender i et par minutter. Tilsæt puréerne, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber. Lad ingredienserne samle sig til en ensartet fars med en sej konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber. Steg fiskedellerne gyldenbrune i en blanding af klaret smør og olivenolie, og servér med dit yndlingstilbehør og friske urter.
Noter
Hvid pure:
Ingredienser: Cirka 200 gram blomkål, 300 gram skrællet squash, 1tsk. citronsaft og 2-4 spsk. vand. Blend squash og citronsaft og vand (hvis nødvendigt. Tilsæt blomkål, og purér det hele meget fint. Der må ikke være nogen ujævnheder eller klumper, da det giver et grovere resultat i sidste ende.Orange pure:
Ingredienser: Cirka 200 gram gulerødder, 200 gram sød kartoffel (eller hokkaido græskar) og 3-4 spsk. vand. Skræl gulerødder og sød kartoffel/hokkaido, og skær dem groft ud. Kog grøntsagerne 6-8 min., eller til de er akkurat møre. Blend dem straks, og tilsæt vand, hvis nødvendigt. Puréen skal være meget fint blendet.Om forfatteren
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Opskriften kommer fra bogen: "Naturlig mad", skrevet af Katrine Tuborgh.
Bogen kan købes her.