Opskrift på laks med spaghetti i tahinsovs
Her får I en skøn og enkel hverdagsret, der smager helt fantastisk! Men som er simpel og hurtig at lave på travle dage. På tallerknen er spaghetti i tahinsovs med laks, squash, brunede løg og persille… ?
Tahin er en cremet sauce, eller krydderi om man vil, lavet på sesamfrø og salt. Den ristede, nøddeagtige smag kan bruges som smagsgiver i et væld af retter. Her har jeg rørt min tahin op med hvidløg, citronsaft og lidt parmesan og vendt min pasta i det – det gir en super cremet og smagfuld pasta. Ovenpå har jeg brunede løg, frisk persille, stegt squash og stegt laks.
De søde, brunede løg klæder den mere bitre persille og laksen super godt og sammen med smørstegt squash, gir det et herligt mix af skønne smage, som går op i en højere enhed ?
Laks med spaghetti i tahinsovs
Ingredienser
- 200 gram Spaghetti fuldkorns
- 2 spsk. Smør flydende
- 2 fed Hvidløg
- 0.5 stk. Squash
- 1 stk. Løg
- Bredbladet persille 1 bundt
- 3 spsk. Tahin
- 2 spsk. Citronsaft
- 2 spsk. Parmesan fintrevet
- 2 stk. Laksefilet
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Kog spaghettien efter anvisning i let saltet vand. Hak hvidløget fint, hak løget groft og skær squashen i tynde skiver. Varm en pande op, kom smør på og brun halvdelen af hvidløget sammen med løgene. Tilsæt squashskiverne og lad dem stege med ved middelvarme. Vend squashene par gange undervejs. Imens blander du tahin med citronsaft, parmesan og resten af hvidløget. Er konsistensen tyk, så spæd lidt vand til, indtil tahinen får en mayonnaise agtig konsistens. Skub løg og squash lidt til side på panden, krydr dine laks med salt og peber og steg dem på panden, et par minutter på hver side, til de bar er let rosa indeni. Dryp spaghettien af og vend den med tahin og hakket persille. Smag til med salt, peber og evt ekstra citronsaft. Anret det hele på tallerken; spaghetti nederst, så squash og laks. Drys med lidt persille og parmesan, server! ☺️