Lady og Vagabonden spaghetti med krydret kødboller og en spicy tomatsauce, er næsten en romantisk spise - hvis man tænker på tegnefilmen

Lady og Vagabonden spaghetti med krydret kødboller og en spicy tomatsauce, er næsten en romantisk spise – hvis man tænker på tegnefilmen.

Lady og Vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomatsauce
Lady og Vagabonden spaghetti med krydret kødboller og en spicy tomatsauce, er næsten en romantisk spise - hvis man tænker på tegnefilmen
Udskriv
Pin
Antal: 4 personer
Ingredienser
Spicy tomatsauce
- 500 gram Tomater friske
- 1 dåse Flåede tomater jeg brugte den med chili fra Rema 1000
- 0.5 dåse Tomatpure
- 1.5 deciliter Vand
- 1 stk. Bouillonterning hønsebouillon
- Rødvin 1 god sjat
- 1 stk. Løg
- 1 stk. Rødløg
- 3 fed Hvidløg
- Basilikum 1 håndfuld, frisk - kan erstattes af 1 tsk tørrede timian
- 1.5 deciliter Madlavningsfløde
- 1 tsk. Chili tørret
- 1 spsk. Sukker
- 1 spsk. Smør
- Salt og peber
Kødboller
- 400 gram Hakket Oksekød
- 1 stk. Æg
- 1 deciliter Mælk gerne sødmælk
- Panko eller rasp - 1 stor håndfuld
- Parmesan 1 håndfuld
- 1 stk. Løg revet
- 2 fed Hvidløg
- Basilikum 1 håndfuld frisk, hakket
- 1 tsk. Paprika
- Salt og peber
- Smør
- Olie
Pasta
- 400 gram Pasta frisk
- Salt
Sådan gør du
Tomatsauce
- Start med at smelte smør i en mellemstor gryde og svits hakkede løg, hvidløg og chili flager af.
- Tilsæt friske tomater som er skåret i både, tomatpure, rødvin, vand, bouillonterning, flåede tomater, sukker, frisk timian og basilikum.
- Lad saucen koge op, og lad det simre i et par timer, gerne så længe så muligt, så smagen virkelig kommer frem!
- Når tomat saucen har simret længe nok, tages stilken fra timian op og saucen blendes glat.
- Tilsæt fløde til tomatsaucen, smag til med salt/peber og lad det koge op.
Kødboller
- Rør hakket oksekød, revet løget, presset hvidløg, æg, mælk, panko, parmesan, basilikum, paprika og salt/peber godt sammen.
- Opvarm en god klat smør og olie på en pande.
- Form farsen i små kugler, og steg på panden.
- Når kødbollerne er færdig stegte, hældes tomatsaucen henover panden, så kødbollerne og tomatsaucen kan stå og simre sammen.
- Til sidst tilsættes de færdig kogte pasta og røres godt rundt i tomatsaucen og kødbollerne.
- Serveres med frisk basilikum og parmesan på toppen
Om forfatteren
23 årige vestjysk pige som er bosat i Aarhus, har stor interesse for ærlig madlavning og afprøve nye ting i køknet. @emmanjohansen.food
Følg mig på Instagram her.