Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lady og Vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomatsauce

Emma Johansen

23 årige vestjysk pige som er bosat i Aarhus, har stor interesse for ærlig madlavning og afprøve nye ting i køknet. @emmanjohansen.food

28. januar 2021
Lady og Vagabonden spaghetti med krydret kødboller og en spicy tomatsauce, er næsten en romantisk spise - hvis man tænker på tegnefilmen

Opskrift på lady og vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomatsauce

Lady og Vagabonden spaghetti med krydret kødboller og en spicy tomatsauce, er næsten en romantisk spise – hvis man tænker på tegnefilmen.


Antal: 4 personer

Lady og Vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomatsauce

Lady og Vagabonden spaghetti med krydret kødboller og en spicy tomatsauce, er næsten en romantisk spise - hvis man tænker på tegnefilmen
Forfatter: Emma Johansen
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer

Ingredienser

Spicy tomatsauce

  • 500 gram Tomater friske
  • 1 dåse Flåede tomater jeg brugte den med chili fra Rema 1000
  • 0.5 dåse Tomatpure
  • 1.5 deciliter Vand
  • 1 stk. Bouillonterning hønsebouillon
  • Rødvin 1 god sjat
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Rødløg
  • 3 fed Hvidløg
  • Basilikum 1 håndfuld, frisk - kan erstattes af 1 tsk tørrede timian
  • 1.5 deciliter Madlavningsfløde
  • 1 tsk. Chili tørret
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Smør
  • Salt og Peber

Kødboller

  • 400 gram Hakket Oksekød
  • 1 stk. Æg
  • 1 deciliter Mælk gerne sødmælk
  • Panko eller rasp - 1 stor håndfuld
  • Parmesan 1 håndfuld
  • 1 stk. Løg revet
  • 2 fed Hvidløg
  • Basilikum 1 håndfuld frisk, hakket 
  • 1 tsk. Paprika
  • Salt og Peber
  • Smør
  • Olie

Pasta

  • 400 gram Pasta frisk
  • Salt

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Start med at smelte smør i en mellemstor gryde og svits hakkede løg, hvidløg og chili flager af.
  • Tilsæt friske tomater som er skåret i både, tomatpure, rødvin, vand, bouillonterning, flåede tomater, sukker, frisk timian og basilikum. 
  • Lad saucen koge op, og lad det simre i et par timer, gerne så længe så muligt, så smagen virkelig kommer frem! 
  • Når tomat saucen har simret længe nok, tages stilken fra timian op og saucen blendes glat. 
  • Tilsæt fløde til tomatsaucen, smag til med salt/peber og lad det koge op. 

Kødboller

  • Rør hakket oksekød, revet løget, presset hvidløg, æg, mælk, panko, parmesan, basilikum, paprika og salt/peber godt sammen. 
  • Opvarm en god klat smør og olie på en pande. 
  • Form farsen i små kugler, og steg på panden. 
  • Når kødbollerne er færdig stegte, hældes tomatsaucen henover panden, så kødbollerne og tomatsaucen kan stå og simre sammen. 
  • Til sidst tilsættes de færdig kogte pasta og røres godt rundt i tomatsaucen og kødbollerne. 
  • Serveres med frisk basilikum og parmesan på toppen