Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kuller med øldej og cornflakes

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

3. september 2018
Klassisk friturestegt fisk med et twist. Her har vi brugt kullerfilet vendt i en øldej og paneret i cornflakes. Til sidst fik fisken en tur i frituregryden. Se opskriften her

Opskrift på kuller med øldej og cornflakes

Klassisk friturestegt fisk med et twist!

I vores opskrift er kullerfileten først vendt i en øldej, derefter paneret i cornflakes og til sidst stegt sprød i frituregryden. 

Normalt panerer man fisken i mel, fine eller grove typer, men cornflakes giver en anderledes og mere interessant smagsoplevelse samt en sprødhed ud over det sædvanlige.  

Der er kun ét at sige: prøv det!

 


Antal: 4 personer

Kuller med øldej og cornflakes

Klassisk friturestegt fisk med et twist. Her har vi brugt kullerfilet vendt i en øldej og paneret i cornflakes. Til sidst fik fisken en tur i frituregryden. Se opskriften her
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Kullerfilet
  • 150 gram Hvedemel
  • 30 gram Fuldkornshvedemel (kan erstattes af rugmel)
  • 5 gram Bagepulver
  • 8 gram Salt
  • 1 stk. Æg Pisket
  • 2 deciliter Øl Pilsner, Classic eller Ale
  • cornflakes
  • Krydderier Salt og peber
  • 1 liter Olie Solsikke- eller fritureolie
  • Citronsaft Skåret i både (kan undlades)

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål
  • Tilsæt æg og øl og pisk det sammen til en jævn dej
  • Knus cornflakes og hæld dem i en dyb tallerken
  • Skær kullerfileterne i 3-4 cm brede stykker
  • Hæld olien i en kasserolle og tænd på middelhøj varme (eller din frituregryde, hvis du har sådan én!)
  • Dyp kullerstykkerne i dej, vend dem i cornflakes og fritér et par stykker ad gangen til de er gyldenbrune (jeg går efter cognacbrun, måske lidt mørkere)
  • Læg derefter kullerstykkerne på et stykke papir, der kan suge det overskydende olie, og drys med salt og peber
  • Servér med remoulade eller tatarsauce og pommes frites eller ovnkartofler

Noter

Server med en hjemmerørt mayonnaise eller tartarsauce.