
Opskrift på kuller med øldej og cornflakes
Klassisk friturestegt fisk med et twist!
I vores opskrift er kullerfileten først vendt i en øldej, derefter paneret i cornflakes og til sidst stegt sprød i frituregryden.
Normalt panerer man fisken i mel, fine eller grove typer, men cornflakes giver en anderledes og mere interessant smagsoplevelse samt en sprødhed ud over det sædvanlige.
Der er kun ét at sige: prøv det!

Kuller med øldej og cornflakes
Ingredienser
- 500 gram Kullerfilet
- 150 gram Hvedemel
- 30 gram Fuldkornshvedemel (kan erstattes af rugmel)
- 5 gram Bagepulver
- 8 gram Salt
- 1 stk. Æg Pisket
- 2 deciliter Øl Pilsner, Classic eller Ale
- cornflakes
- Krydderier Salt og peber
- 1 liter Olie Solsikke- eller fritureolie
- Citronsaft Skåret i både (kan undlades)
Sådan gør du
- Bland mel, bagepulver og salt i en skål
- Tilsæt æg og øl og pisk det sammen til en jævn dej
- Knus cornflakes og hæld dem i en dyb tallerken
- Skær kullerfileterne i 3-4 cm brede stykker
- Hæld olien i en kasserolle og tænd på middelhøj varme (eller din frituregryde, hvis du har sådan én!)
- Dyp kullerstykkerne i dej, vend dem i cornflakes og fritér et par stykker ad gangen til de er gyldenbrune (jeg går efter cognacbrun, måske lidt mørkere)
- Læg derefter kullerstykkerne på et stykke papir, der kan suge det overskydende olie, og drys med salt og peber
- Servér med remoulade eller tatarsauce og pommes frites eller ovnkartofler