x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Koldskål med kammerjunker

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 9. september 2021

På under 30 minutter kan du få din egen hjemmelavede koldskål og kammerjunkere, så nu er der ingen undskyld for at bruge købevarianterne.

Koldskålen er cremet og frisk og passer perfekt til en varm sommerdag eller en let dessert resten af året.

De hjemmebagte kammerjunkere er lidt en “snydeudgave”, hvor de bages hele, fremfor den “rigtige” og tidskrævende udgave hvor de skal deles efter 5 minutter i ovnen og herefter tørres lang tid bagefter.

Koldskål med kammerjunker

 

Ingredienser

Hjemmelavet kammerjunkere

  • 125 gram Hvedemel
  • 25 gram Grahamsmel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 pinch Hjortetaksalt
  • 1 pinch Natron
  • 50 gram Sukker
  • 50 gram Smør
  • 1 spsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Vaniljeessens
  • 1 stk. Æg
  • 0.5 stk. Citron både saft og skræl, kan udelades

Hjemmelavet koldskål

  • 1 liter Kærnemælk
  • 2.5 deciliter Ymer
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 80 gram Sukker
  • 1 spsk. Vaniljesukker
  • 0.5 stk. Citron skallen og lidt saft

Sådan gør du

Kammerjunkere

    1. Tænd ovnen på 180 grader celsius varmluft
    2. Bland mel, bagepulver, sukker, citronskal og vaniljesukker godt sammen
    3. Nuldr smørret i melblandingen, til det er helt fint smuldret
    4. Tilsæt vaniljeessens og æg for at samle dejen og ælt dejen kort, til den lige hænger sammen
    5. Skær små stykker på 5-6 g og tril dem til små kugler
    6. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade oven på
    7. Bag i midten af ovnen i ca. 12 minutter.
    8. Tag dem ud og lad dem køle af, imens du laver koldskålen
       

Koldskål

    1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker - det tager ca. 5 minutter. 
    2. Vend ymer forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber
    3. Tilsæt kærnemælken rør det sammen med dejskraberen
    4. Tilsæt citronsaft og -skal
    5. Rør rundt og sæt på køl

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.