Opskrift på koldskål med kammerjunker
På under 30 minutter kan du få din egen hjemmelavede koldskål og kammerjunkere, så nu er der ingen undskyld for at bruge købevarianterne.
Koldskålen er cremet og frisk og passer perfekt til en varm sommerdag eller en let dessert resten af året.
De hjemmebagte kammerjunkere er lidt en “snydeudgave”, hvor de bages hele, fremfor den “rigtige” og tidskrævende udgave hvor de skal deles efter 5 minutter i ovnen og herefter tørres lang tid bagefter.
Koldskål med kammerjunker
Ingredienser
Hjemmelavet kammerjunkere
- 125 gram Hvedemel
- 25 gram Grahamsmel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 knivspids Hjortetaksalt
- 1 knivspids Natron
- 50 gram Sukker
- 50 gram Smør
- 1 spsk. Vaniljesukker
- 1 tsk. Vaniljeessens
- 1 stk. Æg
- 0.5 stk. Citron både saft og skræl, kan udelades
Hjemmelavet koldskål
- 1 liter Kærnemælk
- 2.5 deciliter Ymer
- 4 stk. Æggeblommer
- 80 gram Sukker
- 1 spsk. Vaniljesukker
- 0.5 stk. Citron skallen og lidt saft
Sådan gør du
Kammerjunkere
- Tænd ovnen på 180 grader celsius varmluft
- Bland mel, bagepulver, sukker, citronskal og vaniljesukker godt sammen
- Nuldr smørret i melblandingen, til det er helt fint smuldret
- Tilsæt vaniljeessens og æg for at samle dejen og ælt dejen kort, til den lige hænger sammen
- Skær små stykker på 5-6 g og tril dem til små kugler
- Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade oven på
- Bag i midten af ovnen i ca. 12 minutter
- Tag dem ud og lad dem køle af, imens du laver koldskålen
Koldskål
- Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker - det tager ca. 5 minutter
- Vend ymer forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber
- Tilsæt kærnemælken rør det sammen med dejskraberen
- Tilsæt citronsaft og -skal Rør rundt og sæt på køl