x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Klassisk hotdog med det hele

MUUSMANN FORLAG | 20. februar 2019

Klassisk hotdog med det hele: Hjemmebagt brød, hjemmelavet ketchup, -remoulade, -agurkesalat, -sennep og ristede løg.

Der er en grund til at den klassiske hotdog altid er et sikkert hit og elsket af de fleste.

Opskriften stammer fra bogen: “Verdens bedste hotdogs”.


Klassisk hotdog med det hele

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Danmark, Dansk mad, Frokost, Junk Food de Luxe, Mormormad, Snack
Forb. tid: 1 time 40 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 stk.
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 4 stk. Pølser Svinekødspølser
  • 4 stk. Brød Hotdogbrød 
  • Ketchup
  • Sennep
  • remoulade
  • Agurkesalat
  • Løg Ristede
  • Løg Hakket rå løg

Hotdogbrød (ca. 16 stk.)

  • 25 gram Gær
  • 1 spsk. Honning
  • 1 spsk. Olie
  • 1 spsk. Havsalt
  • 3 deciliter Mælk Lunken
  • 600 gram Hvedemel God kvalitetsmel. Målet er cirka
  • 1 stk. Æg Sammenpisket. Til pensling

Tomatketchup (5 dl)

  • 1 stk. Løg
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 stk. Bladselleri Stængel
  • 500 gram Tomater Solmodne
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 3 spsk. Honning
  • 1 spsk. Rørsukker
  • 0.5 tsk. Kanel Stødt
  • 0.5 tsk. Spidskommen Stødt
  • 1 tsk. Tabasco Sauce
  • 1 deciliter Æbleeddike
  • Havsalt Efter smag

Den klassiske sennep (3 dl)

  • 1.5 deciliter Sennepsfrø Gule
  • 1.5 deciliter Vand
  • 0.5 spsk. Gurkemeje
  • 1 deciliter Æbleeddike
  • 1 spsk. Honning
  • 1 tsk. Havsalt
  • 2 spsk. Rørsukker Mørk
  • 2 spsk. Whiskey Røget whisky eller mørk rom (kan udelades)

Den klassiske remoulade (3 dl)

  • 2 tsk. Karry
  • 0.25 tsk. Gurkemeje
  • 1 stk. Bladselleri
  • 2 stk. Gulerødder
  • 2 spsk. Kapers
  • 1 tsk. Estragon Frisk
  • 1 pinch Flormelis
  • 1 spsk. Skyr
  • 5 spsk. Mayonnaise
  • Havsalt
  • Peber Fra kværn

Agurkesalat

  • 1 stk. Agurk
  • 0.5 deciliter Æbleeddike
  • 0.5 spsk. Havsalt
  • 1 tsk. Stjerneanis Stødt
  • 4 spsk. Rørsukker
  • Peber Fra kværn

Sprøde løg (3 dl)

  • 4 stk. Løg
  • 4 spsk. Hvedemel
  • 4 deciliter Olie Solsikke
  • Flagesalt

Sådan gør du

Klassisk hotdog med det hele

  • Skær brødet halvt igennem og kom pølsen i.
    Fordel en stribe ketchup på den ene side og sennep på den anden.
    Kom remoulade i en stribe ovenpå.
    Top op med agurkesalat, sprøde og rå løg.
    Server straks.
     
    ...så nemt kan det være - men vi giver dig selvfølgelig opskrifterne på alle delelementerne, så du kan få den perfekte, klasisske hotdog med det hele - hjemmelavet.
     

Hotdogbrød

  • Afstem brødenes længde efter pølsen eller fyldet, der skal bruges.
    Pølsen må gerne stikke lidt ud i hver ende.
    Lav en stor portion brød, gerne med lidt variationer og frys dem ned.
    Så er der altid brød, når trangen til en god hotdog melder sig.
     
    Rør gæren ud med honning og olie.
    Tilsæt æg, salt og mælk.
    Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen grundigt, til den ikke klistrer mere, men dejen må gerne være lidt blød.
    Æltetid ca. 5 minutter.
    Lad dejen hæve et lunt sted, tildækket med et viskestykke, i 25 minutter.
    Form dejen til 16 brød og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
    Hæv dem et lunt sted til dobbelt størrelse, tildækket med et viskestykke.
    Pensl med æg. Bag brødene lysebrune ca. 15 minutter ved 200 °C.
    *Efter de er penslet, kan brødene drysses med sesam, græskarkerner, birkes, nigella, salt, ost eller tørrede krydderier. Dejen kan evt. også tilsættes lidt revet gulerod, courgette eller spinat. Ønskes længere hævetid, bruges mindre gær.
     

Tomatketchup

  • Skær grøntsagerne i mindre stykker.
    Svits dem 3 minutter i en gryde med olie, tilsæt honning og sukker og svits yderligere i 4 minutter.
    Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre under låg i 25 minutter.
    Blend ketchuppen og smag den til med salt.
     

Den klassiske sennep

  • Stød sennepsfrøene i en morter eller mal dem i en kaffekværn.
    Lad det trække med vand i 15 minutter.
    Kom alle ingredienser med undtagelse af whisky i en kasserolle.
    Lad det simre i ca. 15 minutter.
    Smag til med sukker og whisky.
     

Den klassiske remoulade

  • Rist karry og gurkemeje 1 minut på en tør pande.
    Riv bladselleri og gulerødder, hak kapers og estragon fint.
    Rør remouladen sammen og smag den til med salt og peber.
     

Agurkesalat

  • Skær agurken i tynde skiver.
    Brug evt. et mandolinjern.
    Rør eddike sammen med de andre ingredienser og smag til med salt.
    Hæld det over agurkerne og lad det trække i 20 minutter.
    *I stedet for stjerneanis, så prøv salaten med friske krydderurter som fx dild, estragon, koriander, rosmarin eller kørvel.
     

Sprøde løg

  • Skær løgene i tynde ringe, brug evt. et mandolinjern, og vend dem i mel.
    Varm olien op, den skal være så varm, at det syder omkring et stykke løg.
    Fritér løgene, til de er gyldne og sprøde.
    Kom ikke for mange løg i ad gangen.
    Læg dem på fedtsugende papir og drys salt over.
     

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Smagens Mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287