
Opskrift på kartoffelsalat med chili og flæskesvær
Kartoffelsalat er en sand klassiker til buffeen og til sommerbordet, når der er kød på grillen og rosé i glasset. Alle grønne råvarer passer mere eller mindre sammen, og kombinationen af kapers og frisk grøn chili smager himmelsk. Og flæskesvær og forårsløg på toppen er virkelig prikken over i’et!
I en af vores YouTube-afsnit battlede jeg med Per om den bedste kartoffelsalat. Per gik klassisk til værks, men jeg trængte til, at der skulle ske noget nyt. Derfor kastede jeg mig over en masse nye idéer. Per vandt, men vi var enige om, at jeg havde fat i noget. Der var bare bare lige nogle ting, der skulle ændres. Noget mere kapers og chili. Mindre rødløg og karry osv. Så her er den endelige opskrift. Måske kunne jeg have vundet over Per med denne udgave!?
Du kan se videoen herunder:

Kartoffelsalat med chili og flæskesvær
Ingredienser
- 500 gram Kartofler kogte og kolde
- 1 dl Mayonnaise
- 1 spsk Løgpulver
- 1 fed Hvidløg
- 50 gram Creme Fraiche 18-38%
- 10 gram Dild frisk
- 2 stk Grøn chili frisk
- 60 gram Kapers
- 1 stk Forårsløg
- Flæskesvær
Sådan gør du
- Bland mayonnaise, løgpulver, hvidløg og creme fraiche i en stor skål – smag det til med salt og peber og evt. sukker.
- Skyld dilden og tør den (dup med hviskestykke eller brug en salatslynge).
- Hak dilden fint og kom den i dressingen.
- Halvér chilien og fjern stilk og kærner. Hak den fint og kom den i dressingen.
- Dræn kapers for lage og hak dem (gem evt. lidt hele kapers til pynt).
- Skyl forårsløget, hak den hvide del fint og kom den i dressingen.
- Snit den grønne del ag forårsløget i fine strimler og gem dem til pynt.
- Rør godt rundt i dressingen, så fyldet er jævnt fordelt og kom så kartoflerne i.
- Stil kartoffelsalaten på køl til du skal bruge den.
- Top salaten med flæskesvær, forårsløg og kapers og servér med grillet kød, solskin og en kold øl!