Gastronomisk førstehjælp: En billig favoritaftensmad hjemme hos os er kartoffelpizza. Hvis du har en stenbageplade bliver den ekstra god.
Opskrift på kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin
Gastronomisk førstehjælp ???
En billig favoritaftensmad hjemme hos os er kartoffelpizza.
Hvis du har en stenbageplade bliver den ekstra god.
Jeg bruger Gormspizza dej den er rigtig god.
Antal: personer
Kartoffelpizza med mascarpone og rosmarin
Gastronomisk førstehjælp: En billig favoritaftensmad hjemme hos os er kartoffelpizza. Hvis du har en stenbageplade bliver den ekstra god.
Ingredienser
- Surdej En klump surdej på størrelse med 1/2 knytnæve - kan undværes!
- 1.5 deciliter Vand koldt
- 10 gram Gær
- 1 tsk. Sukker
- 200 gram Mel gerne typo 00
- 100 gram Semolina mel (grovvalset durummel). Hvis du ikke kan skaffe det, så erstat med 00 mel.
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt med top
Topping
- 4 spsk. Mascarpone eller Kirk friskost
- 300 gram Kartofler jævne
- 1 bundt frisk rosmarin
- Parmesan lidt
- Rucola lidt
- Peber fra kværn
Sådan gør du
Sådan laver du pizzadej
- Bland vand, gær, sukker og evt. surdej sammen.
- Når det er opløst, tilsættes halvdelen af typo 00-mel og semola.
- Det røres ud, til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt salt og olie, rør lidt og tilsæt herefter resten af melet over to omgange (hvis dejen føles for våd, kan du spæde op med 00 mel).
- Ælt på livet løs.
- Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower).
- Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved.
- Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbelt størrelse.
- Tag dejen ud og skær den ud til boller à 160 gram.
- Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade.
- Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den.
- Læg dem på en bakke og lad hvile 30 minutter til en 1 time.
- Du er klar til at rulle din dej ud!
- Tænd ovnen på 250 grader og varm op sammen med bagestenen.
Pizza
- Rul pizzadejen tyndt ud på et stykke bagepapir med mel på.
- Skær kartoflerne i ultra tynde skiver med en skarp kniv eller på mandolin og vend med olivenolie, hakket hvidløg og rosmarin.
- Fordel forsigtigt mascarponen/ frisk ost på pizzadejen.
- Læg kartoffelskiverne ovenpå då de overlapper hinanden let og dækker hele pizzaen.
- Krydr med salt og riv parmesan over.
- Tag den varme bagesten ud af ovnen, flyt hurtigt pizzaen over på den og kom den tilbage i ovnen.
- Bag cirka 15-20 minutter til pizzaen er gylden og kartoflerne gennembagt.
- Top med rucola og lidt friskkværnet peber og server fluks.