Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kammuslinger sous vide

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

24. maj 2020
Dejlig velsmagende kammuslinger der har fået en stegeskorpe på en varm pande efter en tur i sous vide/vandbadet forinden. Jeg indrømmer blankt at jeg var skeptisk forinden, da kammuslinger generelt bliver perfekt tilberedt på kort tid på panden. 

Opskrift på kammuslinger sous vide

Dejlig velsmagende kammuslinger der har fået en stegeskorpe på en varm pande efter en tur i sous vide/vandbadet forinden.

Jeg indrømmer blankt at jeg var skeptisk forinden, da kammuslinger generelt bliver perfekt tilberedt på kort tid på panden.

Men jeg elsker mit magiske vandbad og skal som minimum altid prøve nærmest alting ud fra devicen: #kandetsousvides eller ej.

Jeg elsker kammuslinger i dag og husker stadig den første gang jeg smagte dem. Det var for cirka 15 år siden på den aarhusianske Restaurant Dauphine, hvor der var rullet et stykke bacon rundt om. Bacon fik mig til at turde at smage og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Da jeg første gang ville lave dem selv, husker jeg at min lokale fiskemand gav mig tricket med at tørre dem godt af og komme en smule sukker toppen sammen med salt. Det ville hjælpe med at lave en flot karamelliseret stegeskorpe og det trick har jeg brugt lige siden.

Jeg synes dog ikke at disse fik en lige så flot stegeskorpe som de plejer – måske fordi at jeg ikke turde at give dem særlig længe, da de var færdigtilberedt efter en tur i vandbadet. Men smagen sad lige i skabet.

Kammuslinger sous vide


Servings: 2 personer

Kammuslinger sous vide

Dejlig velsmagende kammuslinger der har fået en stegeskorpe på en varm pande efter en tur i sous vide/vandbadet forinden. Jeg indrømmer blankt at jeg var skeptisk forinden, da kammuslinger generelt bliver perfekt tilberedt på kort tid på panden. 
Author: Per Asmussen
Ret: Forret, Hovedret
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredients

  • 4 stk. Kammuslinger
  • Salt
  • Sukker
  • Ghee eller smør/olie til stegningen

Instructions

  • Start med at fjerne lukkemusklen fra kammuslingerne.
  • De kan bruges til at koge fond på.
  • Krydr kødet med en smule salt.
  • Vakuumpak kammuslingerne. Sørg for at der er noget mellemrum i mellem dem og hvis din vakuumpakker har funktionen "soft pressure" eller lignende, så benyt dig af det, så de ikke bliver mast tyndere.
  • Tilbered dem i dit sous vide/vandbad i 30 minutter ved 50 grader.
  • Efter de 30 minutter tages de ud af posen og duppes så tørre som overhoved muligt - brug gerne et rent viskestykke.
  • Drys en smule sukker på lige inden de skal steges, på den side skal ned på panden først.
  • Mht. stegningen, så handler det om at din pande er så varm som overhoved mulig.
  • Varm den op meget højt op og kom olie på lige inden du kommer dine kammuslinger på.
  • Når kammuslingerne kommer på panden tilsætter du smør. Giv dem max. 30 sekunder på hver side.
  • Hvis du har ghee, kan du nøjes med at komme det på sammen med kammuslingerne.
  • Tag dem af panden og placer dem gerne i kort tid på et viskestykke/køkkenrulle og giv dem en smule flagesalt.
  • Velbekomme.