Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Japchae

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

17. maj 2024
Japchae er en traditionel koreansk nudelret, der er elsket for sin alsidighed og smag. Retten består af glasnudler lavet af sød kartoffelstivelse, som giver en unik tekstur. De lynstegte grøntsager kan varieres efter, hvad du har i køleskabet, hvilket gør denne ret både praktisk og lækker. Japchae kan tilberedes som en vegetarisk ret med champignon eller som en luksusret med strimler af oksemørbrad eller svinemørbrad. Denne opskrift guider dig gennem processen med at skabe en autentisk og velsmagende japchae, perfekt til enhver lejlighed.

Opskrift på japchae

Er en koreansk nudelret med nudler lavet på stivelse fra søde kartofler. Grøntsagerne, som lynsteges, kan være alt godt fra køleskabet. Retten kan være rent vegetarisk, i givet fald suppleret med champignon, eller retten kan i stedet serveres som en luksusret med strimler af oksemørbrad (fra den tynde ende (filet mignon)) eller strimler af svinemørbrad.

Når man lynsteger i en wok, kan det betale sig at stege de enkelte grønsager og andre ingredienser enkelvis og samle dem i en stor skål, efterhånden som de er omtrenet stegt færdige. Til sidst gennemvarmes hele retten i wokken, hvor den smages til med fx lime/risvinseddike, sukker/honning, krydderier (bitterstoffer), fish sauce (umami & salt), dashi, soya mm.


Antal: 4 personer

Japchae

Japchae er en traditionel koreansk nudelret, der er elsket for sin alsidighed og smag. Retten består af glasnudler lavet af sød kartoffelstivelse, som giver en unik tekstur. De lynstegte grøntsager kan varieres efter, hvad du har i køleskabet, hvilket gør denne ret både praktisk og lækker. Japchae kan tilberedes som en vegetarisk ret med champignon eller som en luksusret med strimler af oksemørbrad eller svinemørbrad. Denne opskrift guider dig gennem processen med at skabe en autentisk og velsmagende japchae, perfekt til enhver lejlighed.
Forfatter: Køkkenkemisten
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Grej

Ingredienser

  • 200 gram Glasnudler koges efter pakkens anvisninger
  • 200 gram Champignon eller mørbrad af okse eller gris
  • Rapsolie til stegning
  • 1 stk. Gulerødder julienne
  • 1-3 stk. Peberfrugt rød/gul/grøn – skåret julienne
  • ¼ stk. Rødkål finthakket
  • 1 stk. Rødløg snittet
  • 2 fed Hvidløg finthakket
  • 4-5 stk. Svampe judasøre
  • 4-5 stk. Shitakesvampe
  • 1 pose Frisk spinat
  • 10 gram Honning
  • 10 gram Soya
  • 10 gram Sesamfrø ristede
  • 5 gram Sesamolie

Sådan gør du

  • Sæt nudlerne i blød i vand i mindst 15 minutter
  • Opvarm rapsolien i en wok og sautér guleroden i 2 min.; tilsæt salt og peber, og kom den i en stor skål
  • Sautér peberfrugterne i lidt mere olie og tilsæt rødkålen, krydr med salt og peber og kom den i skålen med guleroden
  • Gentag processen med rødløg, hvidløg og svampe, som sauteres i 5 min., dernæst spinaten i kort tid.
  • Bring en stor portion vand i kog i en gryde, sluk for ilden og tilsæt nudlerne; vent i 3 min. tilsæt 1 del vand og bring det atter i kog; sluk og gentag processen endnu engang
  • Kom de færdige nudler i koldt vand; når de er afkølet, skyldes de under koldtvandshanen
  • Kom det hele tilbage i wokken og smag retten til med soya, honning, sesam olie, sort peber og sesamfrø
  • Servér med spisepinde (eller brug den renvaskede hånd)

Noter

Japchae Japchae