ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bedste wok – En oversigt over de bedste wokpander

REDAKTION | 23. januar 2023

En wok er et fantastisk køkkenredskab, som vi anbefaler alle at have, hvis man gerne vil kunne udforske sine gastronomiske evner løbende. Med en wok åbnes en helt ny verden af muligheder, fordi den bruges til at lave mad på en anden måde end en stegepande f.eks.

Når man skal finde en wok, så er dog ikke sikkert, at det føles så ligetil. En wokpande er nemlig ikke bare en wokpande. De findes i forskellige størrelser, i forskellige materialer, og til forskellige typer komfur. Her på siden finder du en oversigt over de bedste wok på markedet, udvalgt ud fra popularitet og anmeldelser.

Udover en oversigt over hvilke wokpander der findes på markedet, så vil du også nederst på siden lære mere om hvad en wok er, hvad den kan bruges til, og hvilke retter den især er god at bruge til. Vi vil nemlig rigtig gerne klæde dig på til at give den gas med en wok, uanset om det er en wok til induktion, eller om det er en wok, som skal bruges over åben ild.

Vi håber, at denne wok test vil give dig et indblik i, hvilken wok der passer til dine behov, så du kan tage en kvalificeret beslutning, inden du bestiller en wokgryde til dit køkken.

Denne wok test indeholder:

 • En oversigt over nogle af de bedste wok på markedet.
 • Information om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en wok gryde.
 • Anbefalinger til, hvilke retter du kan bruge en wokgryde til.

Produkt

Set til

Set hos

Scanpan Classic 32cm

1. Scanpan Classic 32 cm

599 kr.

Butik24

Eva Solo Trio 32cm

2. Eva Solo Trio 32 cm

449 kr.

KitchenOne

Scanpan Impact med låg 32cm

3. Scanpan Impact med Låg 32 cm

599 kr.

Coop

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy SS 28cm

4. Tefal Jamie Oliver Quick & easy SS 28 cm

250 kr.

GrydeGuru

Satake Nabe med låg 36cm

5. Satake Nabe med låg 36 cm

379 kr.

Kitchentime

*Indeholder reklamelinks - Priser sidst opdateret d. 24/1/2023

Info om denne test: I denne guide vil du finde en liste over produkter, som er nogle af de mest populære produkter på markedet. Holdet bag GastroFun har ingen relation med producenterne af produkterne. Guiden skal derfor udelukkende ses som lavet med det formål at hjælpe dig på vej, hvis du mangler en wok til dit køkken.

Scanpan Classic 32cm
Scanpan Classic 32cm

Scanpan Classic 32 cm

 • Tåler opvaskemaskine
 • Non-stick wok
 • Ikke induktion

Scanpan Classic 32 cm er ideel til al madlavning – Den kommer med en smart non-stick belægning, som gør det let at stege og vende retterne, uden de sidder fast. Belægningen gør også, at den kan holde til hårdt brug, at du kan smide den i opvaskemaskinen uden problemer.

Ovnfast og ikke til induktion

Denne wok fra Scanpan er ikke det rette valg, hvis du har induktionskomfur derhjemme. Det er den ikke, fordi den simpelthen ikke vil virke. Men har du et traditionelt elektrisk komfur eller en gasovn, så er den helt perfekt. Derudover så er den ovnfast, så du kan sætte den i ovnen, hvis maden skal holdes varm eller lige have den sidste tilberedning.

Specifikationer:

 • Max temperatur: 260 grader
 • Diameter: 32 cm
 • Overfladebelægning: Keramisk, Non-stick
 • Egnet varmekilder: Gaskomfur, Glaskeramisk kogeplade, Støbejernskogeplade
Eva Solo Trio 32cm
Eva Solo Trio 32cm

Eva Solo Trio 32 cm

 • Til induktion
 • Tåler opvaskemaskine
 • Lavet af rustfrit stål

Eva Solo Trio 32cm er en alsidig wok, som kan bruges til alverdens retter grundet det slidstærke rustfrie stål, som den er lavet af. Derudover, så kommer den med smarte og praktiske håndtag på begge sider, så du let kan flytte på den, selvom den er fyldt med lækkerier.

Tåler opvaskemaskine og virker på induktion

Selvom wokgryden er lavet af rustfrit stål, så kan du roligt sætte den i opvaskemaskinen. Wokken er nemlig lavet, så den tåler opvaskemaskine, hvilket gør dagligdagen meget lettere, end hvis den skal vaskes op i hånden. Derudover så giver det rustfrie stål dig mulighed for at bruge den på alle typer varmekilder, heriblandt induktion!

Specifikationer:

 • Diameter: 32 cm
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Egnet varmekilder: Gaskomfur, Glaskeramisk kogeplade, Induktionskogeplade, Støbejernskogeplade
Scanpan Impact med låg 32cm
Scanpan Impact med låg 32cm

Scanpan Impact med låg 32 cm

 • Tåler opvaskemaskine
 • Til induktion
 • Lavet af rustfrit stål og aluminium

Scanpan Impact med låg er en praktisk wokpande, som er perfekt til dagligt brug. Den kan bruges på alverdens forskellige typer varmekilder, og er lavet på en sådan måde, at du troligt kan smide den i opvaskemaskinen. En funktion, som gør, at du sparer meget tid på oprydning efter madlavning hver dag, hvis du har en opvaskemaskine.

3 belægningslag og rustfrit stål

Er du på udkig efter en stærk og solid wok, så er denne wokpande fra Scanpan et godt valg. Den har sandwichbund med aluminiumskerne, så den holder til det meste. Denne type bund gør også, at varmen hurtigt bliver fordelt på en jævn måde.

Specifikationer:

 • Diameter: 32 cm
 • Materiale: Rustfrit stål og aluminium
 • Egnet varmekilder: Gaskomfur, Glaskeramisk kogeplade, Induktionskogeplade, Støbejernskogeplade
Tefal Jamie Oliver Quick & Easy SS 28cm
Tefal Jamie Oliver Quick & Easy SS 28cm

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy SS 28 cm

 • Tåler opvaskemaskine
 • Til induktion
 • Non-stick belægning

Tefal Jamie Oliver Quick & Easy er en alsidig wokgryde, som giver dig mulighed for at udforske nye grænser indenfor madlavning. Den er et godt valg, hvad end du er rutineret med en wok, eller om det er din første i skabet.

Sandwichbund og non-stick giver optimal performance

Denne wokgryde fra Tefal kommer med en god non-stick belægning, som sikrer, at du kan lave alverdens slags mad, uden det hænger fast i wokkens bund. Derudover, så er den lavet med det der hedder en sandwichbund, hvilket betyder, at den er lavet til at fordele varmen jævnt og godt uanset hvilken type kogeplade du foretrækker at bruge.

Specifikationer:

 • Diameter: 28 cm
 • Materiale: Rustfrit stål og aluminium
 • Egnet varmekilder: Gaskomfur, Glaskeramisk kogeplade, Induktionskogeplade, Støbejernskogeplade
Satake Nabe med låg 36cm
Satake Nabe med låg 36cm

Satake Nabe med låg 36 cm

 • Tåler ikke opvaskemaskine
 • Flot rustikt design
 • Tåler høje temperaturer

Satake Nabe med låg 36 cm har et rustikt design, som både ser godt ud, og som i praksis fungerer helt perfekt. Den er lavet af støbejern og har flotte træhåndtag, så den er nem at håndtere. Derudover så medfølger der et glaslåg, så du kan holde på varmen, hvis retten skal have lov at simre.

Støbejern giver høj kvalitet

Støbejern er foretrukken af mange, når det gælder gryder og pander. Det giver nemlig muligheder, som andre materialer ikke gør. En af de smarte ting ved støbejern er f.eks. at det kan modstå høje temperaturer, uden at det tager skade. Du kan derfor tilberede mad ved meget høje temperaturer. En af de trælse ting ved støbejern er, at det ikke tåler opvaskemaskine, så du skal vaske den op i hånden.

Specifikationer:

 • Diameter: 36 cm
 • Materiale: Støbejern

Hvad er en wok

En wok er en asiatisk køkkenpande. Modsat en traditionel gryde, så har den en mindre overflade i bunden, men er lavet med kanter, som også bliver varme. Det gør, at man kan tilberede mad ved meget høj varme, og omrøre let imens der tilberedes.

Wokgryder kommer i forskellige materialer, som alle har hver deres fordele. De meste traditionelle er rustfrit stål, aluminium eller støbejern. Derudover så kan de have håndtag af metal, træ eller lignende, så man let kan holde ved dem, uden at brænde sig.

Hvilke retter kan man bruge en wok til?

En wok kan bruges til mange ting, men den er specielt god til retter, hvor man vil opnå høje temperaturer, som ikke er muligt med en normal stegepande eller gryde. Hvis du skal lynstege kød eller lave en lækker ret med grøntsager, kød og nudler, så er en wok også at foretrække.

Klik her, for at se en super let wok ret, som vi anbefaler.

Hvad er forskellen på en wok og en pande?

En wok og en pande er begge alsidige køkkenredskaber, som man kan bruge til mange forskellige retter. Der er dog en væsentlig forskel på de to. En wok har f.eks. en mindre overflade i bunden, da wokken er lavet til at fordele varmen ud over hele dens overflade. Det er blandt andet derfor, at den er så god til at hurtigstege grøntsager eller andre ingredienser.

En pande har en tykkere bund, som kan holde på mere varme end en wok. Dette gør, at panden er mere egnet til stegeretter, end en wok er. Den tykkere bund kan holde på saft og smag i længere tid, og derudover give en lækker stegeskorpe, som man ikke kan opnå på samme måde i en wok.

På trods af deres forskelle, så er der dog mange ting, som man kan lave i en pande såvel som i en wok. Her handler det oftest om præference, og hvilke erfaringer man har. Vi anbefaler dog, at man får inkorporeret en wok i sit køkken, hvis man vil lave lækre asiatiske retter eller retter med lynstegte grøntsager.

Hvad koster en wokpande?

For de fleste, så spiller prisen ind, hvis de skal købe nyt køkkenudstyr. Heldigvis, så er det med wokgryder, som det er med andre køkkenredskaber. Prisen varierer meget, og der findes dyre modeller såvel som billige. Typisk skal du dog forvente at komme af med mindst 250 kr, hvis du vil finde en wok, som er af nogenlunde kvalitet. De dyre modeller ligger lige under 5.000kr, hvor de helt billige kan købes til lige under 100kr.

FAQ:

Hvad er den bedste wok?

Den bedste wok afhænger af dine behov. Vigtigst af alt er, at du køber en wok, som passer til din varmekilde, så du kan få det optimale udbytte ud af den.

Er wok sundt?

Wok kan være sundt, men ligesom alt andet, så afhænger det af ingredienserne du bruger. Som udgangspunkt, så indeholder de fleste wokretter en masse grøntsager, som er sundt.

Kan man lave wok i en gryde?

Du kan godt lave wok i en gryde, men varmen vil ikke blive fordelt på samme måde, så du vil ikke opnå samme resultat, som hvis du bruger en wokgryde. Vi anbefaler en wokgryde, hvis du gerne vil lave en wok ret.