x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Jambalaya

JPRICEDK | 20. marts 2021

Jambalaya er en skøn ret fra det kreolske Louisiana køkken.

I dette tilfælde med rejer, skinke, chorizo og meget andet godt.

Jeg kan anbefale den på det varmeste!


Jambalaya

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: JPriceDK

Ingredienser

  • 250 gram Skinke røget, kogt, i tern
  • 250 gram Chorizo tørret, spicy, i tern
  • 300 gram Tiger rejer
  • 2 stk. Løg
  • 3 clove Hvidløg
  • 2 stk. Peberfrugt grønne
  • 3 stk. Blegselleristængler
  • 1 can Flåede tomater
  • 0.5 tsk. Stødte nelliker
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 2 spsk. Persille hakket
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 tsk. Tabasco Sauce
  • 0.75 deciliter Olie
  • 350 gram Ris f.eks. jasmin
  • 700 gram Hønsebouillon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og skær peberfrugt og blegselleri i tern.
    Varm olien op i en tykbundet sauterpande og steg grøntsagerne til de er klare.
    Tilsæt skinke og pølse og lad begge dele få lidt farve.
    Kom derpå hvidløg, flåede tomater, nellike, laurbær, cayennepeber, persille, tabasco og ris i og bland det hele godt.
    Steg videre i 2-3 minutter og tilsæt så hønsebouillon og læg låg på.
    Lad det simre ved svag varme i 15-20 minutter.
    Tilsæt så de afskallede tigerrejer.
    Lad retten simre færdig under låg i yderligere 5 minutter.
    Retten skal ende med at have en konsistens som en blød risotto.
    Hvis du gerne vil have din Jambalaya stærkere, øges mængden af cayennepeber og tabasco, jeg synes denne udgave er forholdsvis hot.
    Server retten rygende varm.

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

Følg mig på Youtube her og Instagram her.