Jambalaya er en skøn ret fra det kreolske Louisiana køkken. I dette tilfælde med rejer, skinke, chorizo og meget andet godt.

Opskrift på jambalaya
Jambalaya er en skøn ret fra det kreolske Louisiana køkken.
I dette tilfælde med rejer, skinke, chorizo og meget andet godt.
Jeg kan anbefale den på det varmeste!

Antal: personer
Jambalaya
Jambalaya er en skøn ret fra det kreolske Louisiana køkken. I dette tilfælde med rejer, skinke, chorizo og meget andet godt.
Ingredienser
- 250 gram Skinke røget, kogt, i tern
- 250 gram Chorizo tørret, spicy, i tern
- 300 gram Tiger rejer
- 2 stk. Løg
- 3 fed Hvidløg
- 2 stk. Peberfrugt grønne
- 3 stk. Blegselleristængler
- 1 dåse Flåede tomater
- 0.5 tsk. Stødte nelliker
- 3 stk. Laurbærblad
- 2 spsk. Persille hakket
- 1 tsk. Cayennepeber
- 1 tsk. Tabasco Sauce
- 0.75 deciliter Olie
- 350 gram Ris f.eks. jasmin
- 700 gram Hønsebouillon
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg og skær peberfrugt og blegselleri i tern.
- Varm olien op i en tykbundet sauterpande og steg grøntsagerne til de er klare.
- Tilsæt skinke og pølse og lad begge dele få lidt farve.
- Kom derpå hvidløg, flåede tomater, nellike, laurbær, cayennepeber, persille, tabasco og ris i og bland det hele godt.
- Steg videre i 2-3 minutter og tilsæt så hønsebouillon og læg låg på.
- Lad det simre ved svag varme i 15-20 minutter.
- Tilsæt så de afskallede tigerrejer.
- Lad retten simre færdig under låg i yderligere 5 minutter.
- Retten skal ende med at have en konsistens som en blød risotto.
- Hvis du gerne vil have din Jambalaya stærkere, øges mængden af cayennepeber og tabasco, jeg synes denne udgave er forholdsvis hot.
- Server retten rygende varm.