ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Indisk inspireret curry med kylling, linser og ris

PER ASMUSSEN | 27. februar 2022
Selvom jeg bestemt ikke er den mest velbevandrede i det indiske køkken og dette foto på ingen måde viser min ret, så er jeg sindssyg stolt af denne ret: Sprængfyldt med varme, dybde og masser af god smag.
Indisk inspireret curry med kylling, linser og ris

Selvom jeg bestemt ikke er den mest velbevandrede i det indiske køkken og dette foto på ingen måde viser min ret, så er jeg sindssyg stolt af denne ret: Sprængfyldt med varme, dybde og masser af god smag.

En dag hjemme med en syg etårig gjorde at jeg ikke lige havde fået tænkt på vores aftensmad. Men ved middagstid huskede jeg det og tog 3 hele kyllingelår (med både over- & underlår) op af fryseren.

Da jeg klokken fire gik i gang med retten var jeg ikke helt enig med mig selv (som det oftest er :-)) om hvad retten helt skulle ende ud i. Undervejs havde jeg kommet for meget væde i, så jeg besluttede mig for også at komme ris i selve gryderetten, til at suge noget af væsken. Resultatet blev super godt og det er bestemt ikke sidste gang at jeg laver mad på denne måde.

Retten kan sagtens laves på meget kortere tid, hvis du har en garam masala i stedet for at lave den selv. Derudover kan du dele kyllingelårene i to dele, så den tilberedes meget hurtigere.


Indisk inspireret curry med kylling, linser og ris

Indisk inspireret curry med kylling, linser og ris

Selvom jeg bestemt ikke er den mest velbevandrede i det indiske køkken og dette foto på ingen måde viser min ret, så er jeg sindssyg stolt af denne ret: Sprængfyldt med varme, dybde og masser af god smag.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

"Garam masala"

  • 0.5 stk. Kanelstang
  • 1 tsk. Sennepsfrø
  • 3 stk. Hele nelliker
  • 1 tsk. Korianderfrø
  • 1 spsk. Peberkorn
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • 3 stk. kyllingelår både med over- og under.
  • 1 spsk. Ghee kan erstattes af olie
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 1 spsk. Karry
  • 3 stk. Gulerødder
  • 0.5 stk. Chili rød og frisk
  • 3 stk. Bladselleristængler
  • 2 stk. Løg mine var meget store
  • 2 fed Hvidløg
  • 4 deciliter Bouillon jeg brugte oksefond - andre fonds kan sagtens bruges
  • 0.5 tsk. Røget paprika
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 0.5 tsk. Cayennepeber
  • 1 dåse Kokosmælk
  • 1 dåse Linser røde - tørrede
  • 1.5 deciliter Ris jeg brugte basmati
  • Salt

Tilbehør

  • 30 gram Mandler

Sådan gør du

"Garam masala"

  • Jeg vil skynde mig at sige at det her bestemt ikke var en rigtig garam masala, men blot en del af de krydderier jeg synes passer godt sammen.
    Start med at tænde en pande på mellemvarme og kom krydderierne (undtagen gurkemejen) på panden, så de bliver letristet - det er med til at afrunde smagene.
    Tag dem af panden og tilsæt gurkemejen. Kom dem i en morter (eller som jeg har: en elektrisk kaffekværn/blender som jeg kun bruger til krydderier) og blend det hele godt sammen. Det har en fantastisk duft.
     

Curry

  • Varm en stor sauterpande op og kom ghee (eller olie eller olie/smør) på.
    Tilsæt karry, tomatpuré og kyllingelårene så det hele bliver brunet af.
    Skær alle grøntsagerne i mindre tern og kom dem i panden.
    Skru ned for blusset når det hele har fået lidt varme og farve.
    Tilsæt bouillon og rør godt rundt, så det får fordelt sig. 
    Lad det simre i 5-10 minutter.
    Tilsæt din garam masala (cirka 1-1,5 spsk.), kokosmål, caynnepeber, ingefær og røget paprika.
    Lad det simre i 5-10 minutter.
    Tilsæt linser og lad det simre videre med låg på i cirka 10 minutter.
    Tilsæt ris og lad det simre i 15-20 minutter mere.
    Smag til med salt - det kræver lidt mere end man tror for at få smagene frem.
     

Tilbehør

  • Jeg serverede retten med ristede mandler, frisk koriander på toppen og brød.
    Havde jeg haft lidt mere overskud, så havde jeg helt sikkert fået konen til at lave hendes naan-brød og serveret det med mango-chutney (som jeg ikke lige havde i skabet).
    Derudover havde jeg pillet skindet af kyllingen og tilberedt det som sprødt kyllingeskind i ovnen.

Noter

Indisk inspireret curry med kylling, linser og ris

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.