Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Sprødt kyllingeskind

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

29. maj 2018
Hvordan får man sprødt kyllingeskind? Vores opskrift er lidt krævende, men den virker hver gang.

Opskrift på sprødt kyllingeskind

Hvordan får man sprødt kyllingeskind?

Vores opskrift er lidt krævende, men den virker hver gang.


Antal: 1 portion

Sprødt kyllingeskind

Hvordan får man sprødt kyllingeskind? Vores opskrift er lidt krævende, men den virker hver gang.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 Hel Kylling Kun skindet
  • Salt

Sådan gør du

  • Vi elsker sprødt kyllingeskind og hader madspild. Derfor køber vi altid hele kyllinger og her har vi en opskrift på sprødt skind, der laves ved siden af kyllingekødet.
  • Hvorfor er det smart at tilberede kyllingeskindet for sig selv? 
    For det første køber mange danskere deres kyllingekød i pakker a' 2 fileter. Typisk koster en hel kylling ikke meget mere og her får du hele fuglen samt det dejlige skind.
    Læs mere partering af kylling og hvad du kan bruge resten af kyllingen til.
  • Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.
  • Når du har fjernet kyllingeskindet placeres det på et spækbræt med ydersiden nedad.
  • Brug en urtekniv til at skrabe det overskynde fedt/hinder væk fra skindet, da det vil gøre det svært for skindet at blive sprødt.
  • Når du har skrabet mest mulig fedt væk fra skindet, skal det placeres på en bageplade med bagepapir. Skindet skal være fordelt jævnt og klip evt. på langsiderne, så du er sikker på at skindet er jævnt fordelt.
  • Drys en smule salt på skindet.
  • Læg et nyt bagepapir henover og en bageplade ovenpå. Det sørger for at skindet ikke buler op under tilberedningen.
  • Giv det mellem 20-25 minutter i ovnen og tag det ud og læg det på fedtsugende papir.
  • Skindet er nu klar.

Noter

https://youtu.be/moWE_Vmvtkw