Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet pasta med grøn trøffelpesto

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

12. juli 2019
Lav din egen hjemmelavet pasta. Tips til at servere pasta som italienerne ville gøre det. Sig farvel til købepastaen. Nemt og ligetil!

Opskrift på hjemmelavet pasta med grøn trøffelpesto

Hjemmelavet pasta med grøn trøffelpesto – det er næsten utroligt, at noget simpelt, kan være  delikat og smagfuldt.

Du er nok allerede bekendt med den markante forskel, der er på supermarkedets friske pasta og den tørrede spaghetti eller pastaskruerne på pose.

Hjemmelavet frisk pasta er endnu bedre! Det kan i første omgang måske lyde uoverkommeligt, men hjemmelavet pasta er såre simpelt at kaste sig ud i – og så er tiden givet virkelig godt ud.

Når vi danskere spiser pasta eller spaghetti, så er det typisk i forbindelse med en god “gammeldags” omgang pasta med kødsovs, der hører til blandt danskernes klare favoritter, når det kommer til aftensmaden. Jeg tør vædde med, at mange af os ligefrem opfatter pasta med kødsovs som en dansk klassiker på linje med en god flæskesteg med det hele. Og bevares, det er jo også lækkert, og også en ret, som mange af os danskere er vokset op med.

Kødssovsen giver vi typisk så meget kærlighed og opmærksomhed: Kødet bliver godt brunet af, og sovsen får lov at simre og koge godt ind, så alle smagsnuancer trænger godt ud og kommer til deres fulde ret. Pastaen derimod kommer ofte fra pose og bliver hurtigt smidt i en omgang kogende vand små 10 minutter inden sovsen er klar. Det er sidstnævnte, der styrer showets gang!

Pasta hører til blandt italienernes helt store stoltheder, og hvis vi ikke forbinder pasta med noget dansk, så forbinder vi det i hvert fald med noget ærkeitaliensk. Pastaen kan dog spores helt tilbage til det gamle Kina adskillige år, inden den kom til Italien, men det er en helt anden historie. Italienerne har under alle omstændigheder perfektioneret deres version af pastaen og gjort den til deres helt egen.

Skal du spise pasta på vaskeægte italiensk manér, så skal du faktisk droppe kødsovsen. I traditionelle italienske pastaretter, er det pastaen, der er omdrejningspunktet: Det er her, der lægges energi og masser af kærlighed! Her er det pastaen, der styrer slagets gang, mens sovsen – typisk en meget simpel sovs baseret på enten tomat eller ost og fløde – blot er en kompagnon, der skal afbalancere og runde retten af.

I denne opskrift er det helt klart også pastaen, der er det bærende element, og jeg serverede den friske hjemmelavede pasta med en skøn grøn pesto med trøffelolie.


Se en teaser til vores video hvor vi laver pasta her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her


Antal: 3 personer

Hjemmelavet pasta med grøn trøffelpesto

Lav din egen hjemmelavet pasta. Tips til at servere pasta som italienerne ville gøre det. Sig farvel til købepastaen. Nemt og ligetil!
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 4 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Æg
  • 200 gram Mel for eksempel hvedemel, tipo 00 eller durummel
  • 1.5 spsk. Salt
  • Pesto grøn pesto med trøffel - mængde efter behov
  • 1 håndfuld Salvieblade sprødstegt

Sådan gør du

Hjemmelavet pasta

  • Start med at hælde melet ud i en bunke på køkkenbordet.
  • Grav nu et hul i midten af melbunken.
  • Slå de to æg ud i hullet og tilføj salt.
  • Tag en gaffel og pisk nu æggene sammen mens melet så småt bliver blandet sammen med æggene.
  • Saml dejen med hænderne til en kugle. Pak dejen ind i husholdningsfilm eller en plastikpose.
  • Sæt den i køleskabet i en halv time.
  • Drys mel ud på køkkenbordet.
  • Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på køkkenbordet med en kagerulle. Rul den så tyndt ud som overhovedet muligt.
  • Drys mel på kagerullen.
  • Lad dejen rulle rundt om kagerullen og rul kagerullen et par gange henover køkkenbordet med et let tryk.
  • Rul herefter pastadejen af kagerullen.
  • Skal pastaen være endnu tyndere, giver du dejen endnu en tur med kagerullen (Du kan også bruge en pastamaskine). Når dejen har den ønskede tykkelse, drysses dejen med en god omgang mel og foldes sammen et par gange. Skær den foldede dej ud i skiver på 1 centimeters tykkelse.
  • Tag en gryde og fyld den med vand.
  • Bring vandet i kog.
  • Kom pastaen i det kogende vand. Lad pastaen koge i 4 minutter.
  • Tag den færdige pasta op af vandet med en pastaske - ikke noget med at hælde vandet fra, og du skal under ingen omstændigheder skylle pastaen med vand! Vi ønsker at bevare stivelsen på pastaens overflade så sauce/pesto hænger bedre ved.

Servering

  • Vend pastaen i den grønne pesto. Du kan sagtens vælge at bruge en grøn købepesto fra supermarkedet, men den smager nu bedst, når den er hjemmelavet. Hvis du vil lave din egen lækre,
  • Servér straks.

Noter

Hvis pastaen ikke skal spises med det samme, vender du den færdige pasta i en god omgang mel, så den ikke klistrer sammen, inden den skal bruges. Vend den gerne indimellem for at undgå at den klistrer sammen.