x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet burger

HENRIETTE KRISTIANSEN | 12. december 2019

Julefrokost igår og lyst til snask i dag…? Eller måske bar ultimativ weekend comfortfood….? Uanset hvad, må hjemmelavet burger være svaret! ?

Denne her er med nemme, hjemmelavede burgerboller, saftig krydret hakkebøf og syltede rødløg.

Hakkebøffer har det med at blive lidt tørre og smagsløse, men til disse har jeg tilføjet æg og havregryn, der holder på fugten og desuden en masse krydderier, som giver smag.

Resultatet; en perfekt og saftig burgerbøf, som må være hele hemmeligheden bag en god burger ?

Burgerboller og rødløg kan du lave selv, eller købe færdigt alt efter hvor længe du gider bruge. Uanset hvad, får du opskrift på det hele her ?
 


Hjemmelavet burger

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Burgerboller (12 stk)

  • 3 deciliter Vand lunt
  • 50 gram Gær
  • 1 deciliter Yoghurt naturel. Eller skyr
  • 450 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 2 tsk. Sukker
  • 75 gram Smør blødt

Hakkebøffer (4 stk)

  • 500 gram Hakket Oksekød 10-12 %
  • 1 stk. Æg
  • 2 spsk. Havregryn
  • 0.5 tsk. Chili
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. Oregano
  • 0.5 tsk. Peber
  • 1.5 tsk. Salt

Syltede rødløg

  • 2 stk. Rødløg
  • 1.5 deciliter Sukker
  • 0.5 deciliter Hvidvinseddike
  • 0.5 deciliter Kogende vand

Sådan gør du

Burgerboller

  • Oplæs gæren i vandet og put resterende ingredienser i.
    Rør med dejkroge på håndmixer eller røremaskine i cirka 10 minutter.
    Vend dejen sammen på meldrysset bord og sæt til hævning 30 minutter.
    Form 12 boller og put på bageplade.
    Tryk lidt flade, pensl med mælk og drys med sesamfrø.
    Efterhæver 20 minutter og bages derefter ved 200 grader i 12-14 minutter, til de er gyldne.
     

Hakkebøffer

  • Rør det hele sammen til en fars og lad den hvile 30 minutter på køl.
    Form 4 bøffer, hak dem fint med en kniv på begge sider (så de ikk krymper sammen), steg på (grill)pande.
    Put evt. 1 skive ost på de sidste par minutter.
     

Syltede rødløg

  • Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver.
    Læg dem i et skoldet glas.
    Kog sukker, eddike og vand op i en lille gryde, til sukkeret er opløst.
    Hæld den kogende lage over løgene, og lad dem trække i mindst 30 minutter.
     
    Nu er det bar at samle din burger og fylde alt dit yndlingstilbehør i, fx bacon, salat, ketchup mv ?
    Velbekomme!

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg mig på Instagram her.