
Vores bud på opskriften på McDonalds egen udgave af en Big Mac. Opskriften er lige til og den kan laves med simple ingredienser som du helt sikkert har hjemme i dit eget køkken.
Det er selvfølgelig ikke muligt at få den 100 % rigtige udgave ud af dem, især fordi at den er fyldt med tilsætningsstoffer som ikke giver mening i privaten.
De har let og elegant valgt at undlade at dele mængderne i opskriften, så dem har vi fået fra TheKitchn.com.

Hjemmelavet Big Mac
Ingredienser
Big Mac-sauce/dressing
- 170 gram Mayonnaise almindelig købe-mayonnaise
- 2 spsk. Pickles Sød pickle relish
- 1 spsk. Sød sennep
- 0.5 tsk. Hvidvinseddike
- 0.5 tsk. Paprika
- 0.25 tsk. Løgpulver
- 0.25 tsk. Hvidløgspulver
Big Mac
- 1.5 stk. Burgerbolle
- 2 stk. Bøffer af hakket oksekød
- Salt og peber
- Løg
- Pickles
- salat
- Cheddar ost
Sådan gør du
Big Mac-sauce/dressing
- Der er ikke noget magisk eller kompliceret ved den opskrift.
- Bland blot alle ingredienserne sammen, pisk det med et piskeris og du har din egen Big Mac dressing.
Big Mac Burger
- Fintsnit løget i mellemsmå stykker.
- Hak salaten groft.
- Hvis din pickles/syltede agurker ikke er skåret i tynde skiver, skal du blot gøre det selv.
- Skær burgerbollerne over og rist dem på indersiden. Du skal bruge 2 underdele og 1 overdel til burgeren.
- Placer husholdningsfilm på et spækbræt med en udstikker-ring ovenpå. Kom dit hakket oksekød ned i og pres det godt sammen. Gentag processen med den anden del af kødet.
- Brun dem af på en tør pande ved høj varme, så den får en del stegeskorpe.
- Vend kødet og krydr med salt og peber på den stegte side, der nu vender opad.
- Når burgeren skal samles gøres det på følgende måde:
- Placer alle tre stykker brød med den ristede flade opad.
- Kom først big mac dressing, herefter hakkede løg og salat på begge underbollerne.
- Placer en skive ost på den nederste bolle og herefter en burgerbøf henover.
- Placer en bøf op midterstykket og løft hele midterstykket op på den nederste bolle.
- Kom til sidst overbollen på og velbekomme.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.