Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hakkebøffer med svampesovs

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

18. december 2019
Dagens menu: saftige hakkebøffer i svampe/porresovs med kartoffel/sellerimos og agurkesalat DET er altså kræs for alle madører.... De møre bøffer i cremet og fyldig flødesovs suppleres perfekt af en let syrlig agurkesalat.

Opskrift på hakkebøffer med svampesovs

Dagens menu: saftige hakkebøffer i svampe/porresovs med kartoffel/sellerimos og agurkesalat – DET er altså kræs for alle madører…. ?

De møre bøffer i cremet og fyldig flødesovs suppleres perfekt af en let syrlig agurkesalat – agurkesalaten kan du lave selv, eller snyde lidt og købe den færdig og i stedet kaste kærlighed over sovs og bøffer ?

Så har du faktisk en fest af et måltid klar på bare 30-40 min… ??? Til mosen kan du tilføje hvilke som helst grøntsager, bar husk at 2/3 skal være kartofler. I denne udgave syns jeg sellerien gør noget rigtig godt fot smagen! ?

Hakkebøffer med svampesovs

Hakkebøffer i porre/svampesovs med kartoffel/sellerimos (4 pers)


Antal: 4 personer

Hakkebøffer med svampesovs

Dagens menu: saftige hakkebøffer i svampe/porresovs med kartoffel/sellerimos og agurkesalat DET er altså kræs for alle madører.... De møre bøffer i cremet og fyldig flødesovs suppleres perfekt af en let syrlig agurkesalat.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Bøffer

  • 500 gram Hakket Oksekød
  • Salt og Peber
  • Smør til stegning
  • 200 gram Svampe blandede
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 2 fed Hvidløg
  • 0.5 stk. Porre
  • 1 tsk. Rosmarin tørret. Eller 1 stilk frisk
  • 2.5 deciliter Vand
  • 1.5 deciliter Fløde
  • 1 stk. Grøntsagsbouillon terning

Kartoffel/sellerimos

  • 600 gram Kartofler
  • 200 gram Knoldselleri
  • 0.5 deciliter Kartoffelvand
  • 0.5 deciliter Fløde
  • 25 gram Smør
  • 1 tsk. Dild tørret
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og selleri, skær dem i grove tern og sæt til kogning i letsaltet vand.
  • De skal ha til de er helt møre, cirka 20 minutter.
  • Imens former du 4 bøffer af kødet og krydrer med salt og peber.
  • Steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme, så de får en fin brun stegeskorpe.
  • Tag bøfferne af varmen.
  • Skær dine champignon i skiver, hak dine løg og skær porren i tynde ringe.
  • Steg først champignoner og løg på panden i lidt ekstra smør; steg til de lige bruner.
  • Tilsæt porrer og steg med et par minutter.
  • Tag rosmarinbladene af stilken og hak dem fint.
  • Tilføj til panden sammen med vand, fløde og boullionterning.
  • Bring sovsen i kog og lad den småkoge 5 minutter.
  • Put nu bøfferne i panden igen og lad simre 5 minutter yderligere, til sovsen tykner lidt og bøfferne er gennemstegte.
  • Smag til med salt og peber.
  • Hæld vandet fra dine kartofler og selleri (men husk at gemme lidt vand) og put dem i en skål sammen med det gemte kartoffelvand, fløde, smør og dild.
  • Pisk det hele blødt og cremet med en håndmixer.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med bøffer, sovs og agurkesalat