
Opskrift på hakkebøffer med svampesovs
Dagens menu: saftige hakkebøffer i svampe/porresovs med kartoffel/sellerimos og agurkesalat – DET er altså kræs for alle madører…. ?
De møre bøffer i cremet og fyldig flødesovs suppleres perfekt af en let syrlig agurkesalat – agurkesalaten kan du lave selv, eller snyde lidt og købe den færdig og i stedet kaste kærlighed over sovs og bøffer ?
Så har du faktisk en fest af et måltid klar på bare 30-40 min… ??? Til mosen kan du tilføje hvilke som helst grøntsager, bar husk at 2/3 skal være kartofler. I denne udgave syns jeg sellerien gør noget rigtig godt fot smagen! ?
Hakkebøffer i porre/svampesovs med kartoffel/sellerimos (4 pers)

Hakkebøffer med svampesovs
Ingredienser
Bøffer
- 500 gram Hakket Oksekød
- Salt og Peber
- Smør til stegning
- 200 gram Svampe blandede
- 1 stk. Skalotteløg
- 2 fed Hvidløg
- 0.5 stk. Porre
- 1 tsk. Rosmarin tørret. Eller 1 stilk frisk
- 2.5 deciliter Vand
- 1.5 deciliter Fløde
- 1 stk. Grøntsagsbouillon terning
Kartoffel/sellerimos
- 600 gram Kartofler
- 200 gram Knoldselleri
- 0.5 deciliter Kartoffelvand
- 0.5 deciliter Fløde
- 25 gram Smør
- 1 tsk. Dild tørret
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Skræl kartofler og selleri, skær dem i grove tern og sæt til kogning i letsaltet vand.
- De skal ha til de er helt møre, cirka 20 minutter.
- Imens former du 4 bøffer af kødet og krydrer med salt og peber.
- Steg dem 2-3 minutter på hver side ved høj varme, så de får en fin brun stegeskorpe.
- Tag bøfferne af varmen.
- Skær dine champignon i skiver, hak dine løg og skær porren i tynde ringe.
- Steg først champignoner og løg på panden i lidt ekstra smør; steg til de lige bruner.
- Tilsæt porrer og steg med et par minutter.
- Tag rosmarinbladene af stilken og hak dem fint.
- Tilføj til panden sammen med vand, fløde og boullionterning.
- Bring sovsen i kog og lad den småkoge 5 minutter.
- Put nu bøfferne i panden igen og lad simre 5 minutter yderligere, til sovsen tykner lidt og bøfferne er gennemstegte.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld vandet fra dine kartofler og selleri (men husk at gemme lidt vand) og put dem i en skål sammen med det gemte kartoffelvand, fløde, smør og dild.
- Pisk det hele blødt og cremet med en håndmixer.
- Smag til med salt og peber.
- Server med bøffer, sovs og agurkesalat