ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri lammeburger

FADLSFORLAG | 16. maj 2019
Lækker og velsmagende glutenfri burger. Farsen er lavet af en blanding af hakket lammekød og squash, så der er masser af velsmag i retten.

Lækker og velsmagende glutenfri burger. Farsen er lavet af en blanding af hakket lammekød og squash, så der er masser af velsmag i retten.

Vi har opskriften fra bogen: “Nul hvede – glutenfri livretter“, hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.


Antal: 2 personer

Glutenfri lammeburger

Lækker og velsmagende glutenfri burger. Farsen er lavet af en blanding af hakket lammekød og squash, så der er masser af velsmag i retten.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 2 stk. Boller Store og glutenfri

Lammebøf

  • 300 gram Hakket lammekød
  • 150 gram Squash
  • 1 stk. Skalotteløg Stort
  • Mynte 1 stor håndfuld
  • Salt
  • Peber Friskkværnet
  • Olivenolie

Fyld

  • Frisésalat
  • Tomater
  • Agurk
  • Løg

Dressing

  • 1 spsk. Mayonnaise
  • Græsk Yoghurt 50-75 gram. 10 %, alternativt fåre- eller sojayoghurt
  • Sennep 2-3 tsk. Grovkornet

Sådan gør du

Lammeburger:

  • Skyl squashen, og riv den groft.
  • Læg det i en sigte, og bland det med en teskefuld salt.
  • Lad det trække en halv times tid, og vrid derefter så meget væde ud af det, som du kan med et rent viskestykke eller klæde.
  • Finthak skalotteløget, skyl og slyng mynten, og finthak også den.
  • Bland alle ingredienserne til farsen.
  • Form en lille prøvefrikadelle, og steg den i olien, så du kan teste, om der mangler mere salt og/eller peber.
  • Form 2 store eller 4 små burgere, og steg eller grill dem ca. 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte men ikke tørre.

Fyld:

  • Skyl og slyng salaten, skyl tomat og agurk, og skær det i skiver.
  • Skær løget i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Mængden af grøntsager/fyld afhænger lidt af din appetit, så her har jeg undladt at komme med vægtangivelser.

Dressing:

  • Rør mayonnaise med yoghurt, og smag til med sennep, salt og peber.

Noter

Forfatteren siger: "Hvis du gerne vil undgå et mælkeprodukt, så lav en lækker pesto til burgeren i stedet for."

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"