Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Glutenfri lammeburger

Fadls forlagfadlsforlag
 
16. maj 2019
Lækker og velsmagende glutenfri burger. Farsen er lavet af en blanding af hakket lammekød og squash, så der er masser af velsmag i retten.

Opskrift på glutenfri lammeburger

Lækker og velsmagende glutenfri burger. Farsen er lavet af en blanding af hakket lammekød og squash, så der er masser af velsmag i retten.

Vi har opskriften fra bogen: “Nul hvede – glutenfri livretter“, hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.


Antal: 2 personer

Glutenfri lammeburger

Lækker og velsmagende glutenfri burger. Farsen er lavet af en blanding af hakket lammekød og squash, så der er masser af velsmag i retten.
Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Boller Store og glutenfri

Lammebøf

  • 300 gram Hakket lammekød
  • 150 gram Squash
  • 1 stk. Skalotteløg Stort
  • Mynte 1 stor håndfuld
  • Salt
  • Peber Friskkværnet
  • Olivenolie

Fyld

  • Frisésalat
  • Tomater
  • Agurk
  • Løg

Dressing

  • 1 spsk. Mayonnaise
  • Græsk Yoghurt 50-75 gram. 10 %, alternativt fåre- eller sojayoghurt
  • Sennep 2-3 tsk. Grovkornet

Sådan gør du

Lammeburger:

  • Skyl squashen, og riv den groft.
  • Læg det i en sigte, og bland det med en teskefuld salt.
  • Lad det trække en halv times tid, og vrid derefter så meget væde ud af det, som du kan med et rent viskestykke eller klæde.
  • Finthak skalotteløget, skyl og slyng mynten, og finthak også den.
  • Bland alle ingredienserne til farsen.
  • Form en lille prøvefrikadelle, og steg den i olien, så du kan teste, om der mangler mere salt og/eller peber.
  • Form 2 store eller 4 små burgere, og steg eller grill dem ca. 5-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte men ikke tørre.

Fyld:

  • Skyl og slyng salaten, skyl tomat og agurk, og skær det i skiver.
  • Skær løget i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
  • Mængden af grøntsager/fyld afhænger lidt af din appetit, så her har jeg undladt at komme med vægtangivelser.

Dressing:

  • Rør mayonnaise med yoghurt, og smag til med sennep, salt og peber.

Noter

Forfatteren siger: "Hvis du gerne vil undgå et mælkeprodukt, så lav en lækker pesto til burgeren i stedet for."