x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Frikadeller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 19. april 2018

Den danske klassiker frikadeller.

Vores er lavet af 100 % svinekød og den skal røres i god tid, så farsen får lov til at trække de gode smage.


GastroFun PREMIUM kan du (som altid) se hele videoen. Læs mere om PREMIUM her hvis du ikke allerede er medlem.


Frikadeller

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 15 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 1 Æg
  • 1 tsk. Groft salt
  • 1 tsk. Peber
  • 2 spsk. Mælk
  • 1 Løg
  • 2 spsk. Hvedemel Kan erstattes af havregryn, tilsæt dog yderlig 2 spiseskefuld mælk
  • 50 gram Smør Til stegning

Sådan gør du

  • Riv et løg fint og kom det op i en skål sammen med salt, peber, mel, æg og hakket svinekød og rør det godt sammen, til det hele er rørt godt sammen til en lækker og lind fars.
    Sæt farsen på køl og lad den trække.
    20-30 minutter inden frikadellerne skal steges tages farsen ud og lad det stå på køkkenbordet.
    Smelt rigeligt smør på en pande og form frikadellerne med en spiseske og steg frikadellerne i 5-7 minutter på hver side ved middel varme.
    Frikadeller
    Når frikadellerne er vendt, øses der smeltet smør over frikadellerne.
    Frikadeller
    De er nu klar til servering.
    Frikadeller

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.