x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fried rice (stegte ris)

PER ASMUSSEN | 23. marts 2021

“Fried rice” – eller stegte ris – findes i mange forskellige versioner i den asiatiske verden. Her er en kinesisk inspireret udgave, som smager vældig godt!

Kan både laves som “reste-ret” – eller efter alle kunstens regler.


Fried rice (stegte ris)

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: JPriceDK

Ingredienser

  • 400 gram Ris cirka, kolde, kogte ris - kog dem evt. i hønsebouillon med lidt gurkemeje
  • 2 stk. Skalotteløg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 stk. Gulerødder en hvis den er stor
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • Ærter 1 stor håndfuld
  • 1 bunch Forårsløg
  • 250 gram Tiger rejer store, andre slags rejer kan bruges
  • 1 skive Skinke kogt
  • 2 stk. Æg
  • 2 spsk. Østers sauce
  • 2 spsk. Soya eller efter smag
  • 1 spsk. Sesamolie
  • 1 tsk. Det tredje krydderi Monosodium glutamat: aromaforstærker - kan udelades
  • 6 spsk. Olie smagsneutral

Sådan gør du

  • Hak skalotteløg og hvidløg fint.
    Skær gulerødderne i bittesmå tern.
    Skær den røde peber i små tern. 
    Skær skinken i små tern.
    Hvis du bruger kæmperejer, deles de i 3 stykker hver.
    Mindre rejer bruges hele.
    Varm 4 spsk olie op i en wok til det er rygende varmt. 
    Tilsæt løg og hvidløg og steg under omrøring i ca. 45 sek.
    Tilsæt rejerne og steg dem med til de begynder at få lidt farve.
    Tilsæt skinketern og lad det stege med ca. 30 sek.
    Tilsæt gulerod og rød peber og lad det stege med i et par minutter mens der hele tiden vendes på det. 
    Kom indholdet af wok’en i en skål.
    Tør wok’en af og kom det sidste olie i.
    Pisk æggene sammen og hæld dem i wokken mens der røres kraftigt til det bliver til røræg.
    Tilsæt de kogte ris og steg videre i et par minutter mens der vendes på det, så røræggene brydes op til små bidder og blandes med risene.
    Tilsæt det forrige fra skålen og bland det hele.
    Kom ærterne ved og bland.
    Kom østerssauce, soya og sesamolie i og bland.
    Drys med det tredje krydderi, bland det hele godt og varm det igennem.
    Vend til slut hakket forårsløg i retten og server med det samme!

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

Følg mig på Youtube her og Instagram her.