
Opskrift på fisk en papilotte
Fisk en papilotte (Fisk i papilotte).
At tilberede noget “en papilotte” betyder at man pakker emnet ind i en lille helt tæt pakke, så al saft og kraft bevares.
Fisk fungerer virkelig godt tilberedt på den måde, og så er det en oplevelse at lukke de små portionspakker op og mærke duften!
God fornøjelse!

Fisk en papilotte
Ingredienser
- 800 gram Hvid fisk fast fisk i fileter - det kan sagtens være op til 900 gram.
- 2 stk. Skalotteløg 1 hvis det er stort
- 3 stk. porrer 2 hvis de er store
- 3 stk. fennikel 2 hvis de er store
- 16 stk. Asparges grønne, 12 hvis de er store
- 16 stk. Kartofler små
- 3 spsk. Olivenolie
- 4 stk. Dildkviste
- 8 skiver Citron tynde skiver
- 2 deciliter Noilly Prat eller tør hvidvin
- 3 centiliter Pernod
- Salt og Peber
- Olivenolie
Sådan gør du
- Opskriften kræver 4 store stykker bagepapir: Fisken saltes i 15-20 minutter. Rens fennikel og skær dem i små tern. Hak skalotteløg ganske fint. Steg skalotteløg og fennikel i olie på en pande til de er nogenlunde møre. Smag til med et par stænk pernod samt salt og peber og lad blandingen køle lidt af. Kog kartoflerne i saltet vand i ca. 8-10 minutter. De skal ikke være helt møre. Knæk det nederste af de grønne asparges. Klip fire stykker bagepapir ud ca. 50 cm i længden. Fold dem på midten og tegn et halvt hjerte på hver (se video). Læg et par skefulde stegt fennikel på bagepapirerne og ovenpå et stykke fisk. Læg et par skiver citron og en kvist dild ovenpå. Ind mod folden lægges 4-5 asparges og rundt i kanten 5-6 små kartofler. Stænk med lidt Noilly Prat eller hvidvin, dryp med lidt olivenolie og fold så papilotterne stramt hele vejen rundt så de er tæt lukkede (se video). Bag pakkerne i en 220 grader varm ovn i cirka 10 minutter og server omgående.