Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fetadip med bagte tomater og hjemmelavede tortillachips

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

25. december 2022
Dippen er lækker som en hyggelig lille snack, til tapasbordet eller i en sandwich. Mulighederne er mange, den er nem og smager bar dejligt!
Fetadip med bagte tomater og hjemmelavede tortillachips (2)

Opskrift på fetadip med bagte tomater og hjemmelavede tortillachips

Er I klar på en fuldstændig uimodståelig lille (weekend)snack?

Denne her fetadip med bagte tomater smager faaantastisk! Dippen er lavet af den gode puck feta og blendet med græsk yoghurt, salt, peber, honning og lidt citron til en perfekt cremet konsistens. Tomaterne er bagt med hvidløg, parmesan, krydderier og frisk timian og deres intense, lidt sødlige smag går perfekt til den lidt salte dip.

Jeg har lavet hjemmelavede tortillachips til – det er virkelig nemt! Men de kan selvfølgelig også købes eller dippen kan serveres med fx grøntsagsstave – eller måske med begge dele 

Dippen er lækker som en hyggelig lille snack, til tapasbordet eller i en sandwich. Mulighederne er mange, den er nem og smager bare dejligt!


Fetadip med bagte tomater og hjemmelavede tortillachips (2)
Antal: 4 personer

Fetadip med bagte tomater og hjemmelavede tortillachips

Dippen er lækker som en hyggelig lille snack, til tapasbordet eller i en sandwich. Mulighederne er mange, den er nem og smager bar dejligt!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Forret, Snack, Tapas, Tilbehør
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Græsk Yoghurt
  • 300 gram Feta f.eks. PUCK feta
  • 1 spsk. Honning flydende
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 1/2 deciliter Vand
  • Salt og Peber

Bagte tomater

  • 300 gram Tomater blandede
  • 2 fed Hvidløg presset
  • 1/2 deciliter Olivenolie
  • 2 spsk. Parmesan revet
  • Salt og Peber

Hjemmelavede tortillachips

  • 2 stk. Tortillas eller pitabrød
  • 1/2 deciliter Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

Fetadip

  • Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet, blød og cremet dip.

Bagte tomater

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  • Halver tomaterne og put dem i et fad sammen med olivenolie, hvidløg, parmesan, salt og peber – bland alt godt sammen. Pil bladene af timian kvistene og drys over tomaterne.
  • Bag i ca. 25 minutter indtil tomaterne er “rynkede” og lad dem derefter køle.
  • Kom tomaterne og saften ovenpå fetadippen.

Hjemmelavede tortillachips

  • Del pitabrødene i 2 og skær dem i små trekanter. Bruger du tortillapandekager, skæres de bar i små trekanter.
  • Put brødet på panden sammen med olivenolie og salt. Steg under jævnlig omrøring til trekanterne er gyldne – tag af varmen og dryp af på køkkenrulle. De blir mere sprøde, når de køler.
  • Servér fetadip med tomater og tortillachips

Noter

Fetadip med bagte tomater og hjemmelavede tortillachips (2)