
Opskrift på dansk salat med rugbrødscroutoner
Simpel, farverig og meget dansk salat med klassiske danske råvarer som agurk, tomat, ærter og såmænd også rugbrød… Rugbrødet er tryllet om til sprøde croutoner og resten af salaten vendt i en hurtig dressing med et lille bitte snert af hvidløg, som klæder de simple råvarer utrolig godt…
Salaten er hurtig at vende sammen og er frisk, let og lækker på en lun sensommerdag. Server den som forret eller til et godt stykke kød.

Dansk salat med rugbrødscroutoner
Ingredients
Rugbrødscroutoner
- 4 skiver Rugbrød
- 1,5 spsk. Olivenolie
- Salt og Peber friskkværnet
Salat
- 200 gram Cherrytomater
- 1 stk. Agurk
- 100 gram Salat krølsalat eller anden grøn sala
- 1 deciliter Feta
- 100 gram Ærter friskbælget
- 1 håndfuld Bredbladet persille hakket
Dressing
- 1 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Balsamico
- 1 tsk. Citronsaft
- Salt og Peber friskkværnet
Instructions
Rugbrødscroutoner
- Skær brødet i små tern og steg dem ved middel varme 8-10 min på en pande sammen med olie, salt og peber. Vend et par gange undervejs.
Salat
- Skær tomater i kvarte og agurk i tern. Skær salaten i mindre stykker og put alle 3 dele i en skål sammen med feta, ærter og persille.
- Rør dressingen sammen og vend i skålen.
- Anret på fad og top med croutoner, servér