x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Confit de canard sous vide

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 7. september 2020
Nem og lækker andeconfit - uden brug af ekstra fedt eller olie

Confit de Canard (eller confiterede andelår/andeconfit) smager helt fantastisk. Hvis du nogensinde har prøvet at lave det selv, så ved du, at der skal bruges meget andefedt/olie til at lave retten – og det kan godt gå hen og blive lidt dyrt.

Ved at bruge sous vide kan du udnytte andelårenes eget naturlige fedtindhold til at tilberede dem i, og jeg garanterer dig, at lårene bliver virkelig saftige og lækre – hver gang.

Andelår sous vide bliver ikke en rigtig confitering, men det kommer rigtig tæt på, og det er et virkelig fint alternativ til den traditionelle udgave. 

Herunder vil jeg guide dig hele vejen igennem processen.

 

Hvad er confit de canard?

Confitering er en fransk tilberedningsform, der blandt andet bruges til andelår. I gamle dage var det en metode, der blev anvendt for sin konserverende effekt, men i dag benyttes den, fordi kødet bliver fantastisk lækkert, blødt som smør og fyldt med smag.

Andelårene smøres først ind i en krydderiblanding, hvorefter de ligger og “trækker”, typisk natten over eller i et døgns tid. Derefter sætter man andelårene til at simre i nogle timer, tildækket af andefedt.

Herefter kan de opbevares på køl i en lufttæt beholder. Inden servering kan man så smide dem en tur i ovnen eller på panden, og man bruger gerne lidt af fedtet til at stege i.

Der findes opskrifter, hvor lårene kun trækker i krydderierne i et par timer, men man går gerne som regel i gang med dem dagen forinden.

 

Hvad spiser man til confit de carnard?

Der er ingen tvivl om, at der noget særligt ved at sætte en helstegt and på bordet Mortens Aften eller juleaften, men man kan sagtens servere andelår i sous vide. Én ting er nemlig, at det smager helt fantastisk, en anden ting er, at det kræver mindre arbejde på selve dagen.

Confiterede andelår passer super godt sammen med den syrligtsøde rødkål og de øvrige salte og fede elementer, der plejer at være på bordet til både Mortens Aften og jul.

Ellers kan du eksempelvis servere andelårene med couscous salat (se bare denne servering), med blomkålspure og saltbagt sellerimed jordskokker eller til risotto. Du kan også bruge kødet i en sandwich med f.eks. sennep og ost eller lave en juleburger med andeconfit. Fordi kødet er så fantastisk mørt, er det nemt at trevle og komme i en salat eller på et stykke brød.

Når du steger andelårene, kan du også bruge bruge noget af fedtet til at stege kartoflerne i. Kartofler tilberedt på denne måde hedder Pommes de Terre Sarladaise.

Du kan også hente inspiration til diverse serveringer med and her.

 

Confit de carnard i sous vide

Traditionel confit de canard er en længevarende proces, og det tager selvfølgelig endnu længe tid i sous vide. Fordelen ved at tilberede andelårene i sous vide er dog blandt andet, at du slet ikke behøver ligeså meget andefedt til tilberedningen. Du kan faktisk helt undlade at tilføje ekstra fedt, fordi lårenes naturlige fedtindhold i virkeligheden er nok til at skabe den “confiterede effekt” – takket være vakuumeringen. Og på grund af den lave og meget præcise temperatur, bliver kødet helt utroligt mørt, saftig og smagfuldt.

Det kan godt være, at resultatet ikke bliver helt ligesom den ægte vare, men det er helt utroligt delikat!

 

Opskrifter med andelår sous vide

Det er ikke første gang, vi har arbejdet med andelår tilberedt sous vide – se bare her.


Confit de canard sous vide

Nem og lækker andeconfit - uden brug af ekstra fedt eller olie
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 day
Tilb. tid: 12 timer
Antal: 4 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Andelår
  • 4 spsk. Andefedt kan undlades
  • 40 gram Groft salt
  • 2 clove Hvidløg
  • Krydderurter timian, sort peber og laurbærblade

Sådan gør du

    1. Gnid andelårene grundigt ind i groft salt
    2. Tilføj timian, hvidløgsfed (skåret i tynde skiver), friskkværnet sort peber og laurbærblade revet i mindre stykker. Hvis du bruger frisk timian, så sørg for enten at blanchere det kort eller skyl/vask det grundigt inden brug.
    3. Læg det hele i en bøtte og stil det på køl i 24 timer. 
    4. Tag bøtten ud af køleskabet, når de 24 timer er gået, og tag andelårene op.
    5. Skyl dem i koldt vand og dup dem tørre med et rent viskestykke.
    6. Vakuumpak lårene og tilføj evt. 1 spiseske andefedt pr. lår (det er egentlig ikke nødvendigt, da der er nok fedt i lårene til at de kan "stege" i deri). Det giver dog ekstra smag at tilføre mere andefedt!
    7. Hæld varmt vand i din sous vide (det forkorter opvarmningstiden) og sæt maskinen på 75 grader.
    8. Kom andelårene i vandbadet og lad dem tilberede i 12 timer.
    9. Tag lårene ud af posen og tør dem godt med et rent viskestykke - gem fedtet!
    10. Steg lårene i andefedtet på en varm pande, til de har fået en god stegeskorpe og sprødt skind.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.