x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Citronmåne med marcipan

MICKICHENG | 10. april 2020

SÅ VENNER!! ?? Hvem skal lave sådan en lækker, svampet, snasket, frisk og lækker citronmåne til dig?! ??

Den er såååå mååååms og mega, mega let at lave!! ????

Citronmåne med marcipan ??

Denne opskrift er lavet med en form på Ø22.

Citronmåne med marcipan


Citronmåne med marcipan

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 tærte
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Dej

  • 1 tsk. Vaniljesukker eller 1/2 vaniljestang
  • 180 gram Sukker
  • 2 stk. Citroner skal og saft
  • 125 gram Marcipan
  • 200 gram Smør blødt
  • 5 stk. Æg små eller 4 store
  • 140 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 pinch Salt

Pynt og glasur

  • 1 stk. Citron saft og skal
  • 300 gram Flormelis
  • Pistacienødder usaltede
  • Frugt farve gul - evt.

Sådan gør du

Dej

  • Skrab korn af vaniljestang og bland med lidt sukker.
    Riv citronskal og pres saft.
    Riv marcipan og rør sammen med sukker, vanilje, smør og citronskal.
    Pisk et æg i ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
    Bland mel, salt og bagepulver og sigt det i dejen.
    Vend dejen forsigtigt med citronsaft.
    Kom i smurt springform med bagepapir i bunden og bag i 25-30 minutter ved 190 grader.
    Lad kagen køle helt af inden pyntning.
     

Pynt og glasur

  • Riv skallen af citronen og pres saften.
    Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft og tilsæt noget af skallen.
    Kom glasur på kagen og top med hakkede pistacienødder og lidt citronskal!
    Rigtig god fornøjelse med det ??

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her.