Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Chili con carne med ris, nachos og creme fraiche

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

17. januar 2024
Chili con carne er nemt at lave og kan laves hurtigt – eller simre over lang tid alt efter hvad tid og humør er til. Udgaven her er klar på en halv times tid, men du kan lade den simre i timevis, hvis du er mere til det – det blir den bare endnu bedre af.
Chili con carne med ris, nachos og creme fraiche

Opskrift på chili con carne med ris, nachos og creme fraiche

Klassisk chili con carne – en af mine absolut efterårs – og vinterfavoritter. En helt fantastisk lunende og krydret gryderet med smæk på smag og mums-faktor.

Sovsen er smagt til med masser af krydderier, rødvin og lidt mørk chokolade. Det lyder måske skørt, men jeg siger jer! Det er godt. Du får en fyldig ret, der får smagsløgene til at danse.

Jeg topper min chili con carne med cremefraiche, der giver helt perfekt cremet og mildt modspild til den fyldige ret.

Chili con carne er nemt at lave og kan laves hurtigt – eller simre over lang tid alt efter hvad tid og humør er til. Udgaven her er klar på en halv times tid, men du kan lade den simre i timevis, hvis du er mere til det – det blir den bare endnu bedre af.

Jeg har udover creme fraiche, serveret chili con carnen med grove ris og salte nachos – det gir et skønt, smagfuldt og mættende mix.


Chili con carne med ris, nachos og creme fraiche
Antal: 4 personer

Chili con carne med ris, nachos og creme fraiche

Chili con carne er nemt at lave og kan laves hurtigt – eller simre over lang tid alt efter hvad tid og humør er til. Udgaven her er klar på en halv times tid, men du kan lade den simre i timevis, hvis du er mere til det – det blir den bare endnu bedre af.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Løg stort
  • 3 fed Hvidløg
  • 1 stk. Chili lille frisk rød
  • 1 spsk. Olivenolie til stegning
  • 400 gram Hakket oksekød
  • 1/2 spsk Paprika
  • 1 tsk. Spidskommen stødt
  • 2 tsk. Koriander stødt
  • 1/2 tsk. Kanel
  • Salt og Peber friskkværnet
  • 1 dåse Hakket Tomater
  • 2 deciliter Vand
  • 1 stk. Oksebouillonterning
  • 1 deciliter Rødvin
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 1 dåse Kidneybønner
  • 40 gram Mørk chokolade

Desuden

  • 4 deciliter grove ris
  • Nachos
  • Creme Fraiche

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Fjern kerner fra chilien og hak den meget fint.
  • Steg løg, hvidløg og chili i olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket oksekød, paprika, spidskommen, koriander, kanel, salt og peber. Vend rundt, og lad det stege, til kødet er brunet.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand, bouillon og rødvin. Lad gryden simre i mindst 20 minutter under låg.
  • Tilsæt drænede kidneybønner og smag retten til med chokolade, salt og peber.
  • Servér med ris, cremefraiche og nachos