Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cheesecake med hindbær og rabarber

Anne MetteAnne Mette Autzen

Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!

10. oktober 2018

Opskrift på cheesecake med hindbær og rabarber

Vi danskere er helt pjattede med den skønne amerikanske kageklassiker: Cheesecaken!

En klassisk New York cheesecake laves uden bær på toppen, men jeg synes nu, at det fede og cremede i kagen har godt af et lidt syrligt og frisk modspil.

Cheesecake med hindbær og rabarber

Cheesecake findes desuden i mange variationer, men den mest rigtige, hvis du spørger mig, er den, der ikke skal bages.

Den fede, sprøde og søde kiksebund med den fløjlsbløde flødeost ovenpå… Uha, det’ altså gur!

Jeg dryssede også lidt konditor-guldstøv på til sidst – man kan aldrig få for meget guld i sit liv!

 

Cheesecake med hindbær og rabarber


Antal: 8 personer

Cheesecake med hindbær og rabarber

Forfatter: Anne Mette Autzen
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Kiksebund

  • 125 gram Smør blødt
  • 13 Digestive kiks

Flødeost

  • 200 gram Flødeost naturel
  • 1 deciliter Flormelis
  • Vaniljesukker
  • 1 Lime øko - saft og skal herfra
  • 0.25 liter Piskefløde

Frugtgelé

  • 2 Husblas
  • 2 deciliter Saft jeg brugte hindbær/rabarber

Sådan gør du

Kiksebund

    1. Kom kiksene i en plastikpose og rul med en kagerulle henover, så kiksene knuses til krummer.
    2. Hæld krummerne over i en skål med det bløde smør. Du kan bløde smørret op ved at give det en meget hurtig tur i mikroen, eller du kan have taget smørret ud af køleskabet på forhånd.
    3. Bland det hele sammen med hænderne.
    4. Find en springform og sæt et stykke kageplast/bageplast ned i formen.
    5. Pres kiksemassen ned i bunden af formen. Sørg for at kiksemassen er ligeligt fordelt og har en pæn, flad og glat overflade.
     

Flødeost

    1. Find en skål og kom alle ingredienser pånær piskefløden heri.
    2. Pisk det sammen med en håndmixer.
    3. Hæld piskefløden i en anden skål og pisk fløden til et let skum. Det er generelt et godt tip at stoppe med at piske, lidt inden flødeskummet reelt set har den tykkelse, du ønsker. Flødeskummet bliver altid lidt tykkere, efter du er stoppet med at piske.
    4. Vend flødeskummet over i skålen med ostemassen og vend det hele forsigtigt sammen, så luften ikke mases ud af flødeskummet.
    5. Hæld det hele ovenpå kiksebunden i springformen og sæt det på køl i 2 timer, og gerne længere.
     

Frugtgele

    1. Læg husblasset til opblødning i en skål med iskoldt vand, når cheesecaken nærmer sig de minimum 2 timer på køl.
    2. Hæld frugtsaften i en gryde og lad det koge op.
    3. Skru herefter ned for blusset-
    4. Pres den opblødte husblas fri for det meste væde og læg det over i gryden med den varme saft.
    5. Lad husblassen smelte i saften, mens du rører lidt rundt.
    6. Tag gryden af blusset og lad blandingen afkøle.
    7. Tag cheesecaken, der nu har sat sig, ud af køleskabet.
    8. Hæld den afkølede frugtblanding over cheesecaken.
    9. Sæt cheesecaken tilbage på køl og lad den stå i yderligere 2 timer eller indtil frugtgeléen er stivnet.
    10. Drys eventuelt med lidt konditor-guldstøv lige inden servering.