x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Cheeseburger

MADFLABEN | 3. august 2020
med lynsyltede løg, agurk og persille

Lækker og snasket cheeseburger med hjemmelavet dressing, syltet løg, pickles og burgerbolle! 

De luftige burgerboller er med kartoffel! Simple og lette at lave, alle kan være med.


Cheeseburger

med lynsyltede løg, agurk og persille
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Madflaben

Ingredienser

Burgerboller - de helt luftige!

  • 400 gram Hvedemel
  • 100 gram Kartofler kogte - gerne en rest
  • 2 stk. Æggeblommer
  • 30 gram Sukker
  • 220 gram Mælk lunken
  • 80 gram Smør blødt
  • 30 gram Gær
  • 1 tsk. Salt
  • 1 stk. Æg til pensling
  • Sesamfrø til pynt

Burgerdressing

  • 7 spsk. Mayonnaise salatmayo
  • 3 spsk. Ketchup
  • 2 spsk. Sød sennep
  • 1 stk. Drueagurker mellem størrelse
  • 2 spsk. Væske fra drueagurkerne
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • Salt og peber

Lynsyltet grønt

  • 0.25 stk. Agurk
  • 1 stk. Løg
  • Persille
  • 1 deciliter Eddike lager
  • 1 deciliter Sukker
  • 0.5 deciliter Vand
  • Peber friskkværnet

Cheeseburger

  • 2 stk. Burgerbolle fra ovenstående opskrift
  • 400 gram Hakket Oksekød
  • 1 stk. salat romaine
  • 4 loaf Cheddar ost

Sådan gør du

Burgerboller

  • Opskriften giver 15 stk.
    Kom mel, sukker og salt ned i en røremaskinen.
    Mos de kogte kartofler, og bland dem ned i melblandingen.
    Tilsæt æggeblommer og lunken mælk blandet med gær, og tilføj herligheden i røremaskinen.
    Lad dejen mixe i skålen i 3-4 min.
    Tilføj blødt smør til blandingen, og lad det mixe i 3-4 min. (dejen vil være ret blød).
    Kom dejen over i en skål smurt med lidt olie og lad den hæve i 2 timer med et vådt klæde over.
    Form burgerbollerne i ca. 15 lige store stykker.
    Kom dernæst dem på en bageplade beklædt med bagepapir (sørg for at give dem god afstand).
    Tryk bollerne lidt flade på bagepladen, så de får den rette runde form.
    Lad dem hæve i ca. 30 min yderligere.
    Kom bollerne i en forvarmet ovn på 180 grader (varmluft) i 20-25 min. 
    Burgerboller med kartoffel
     

Burgerdressing

  • Hak drueagurken, så fint som muligt.
    Bland de resterende ingredienser sammen.
    Sæt gerne dressingen på køl i 1 time, før serveringen. 
     

Lynsyltet grøn

  • Eddike, sukker og vand koges op i en gryde, til en syltelage, sammen med friskkværnet peber.
    Sluk for lagen når sukkeret er opløst og fjern gryden fra varmen.
    Skær løg og agurk i tynde skiver, og hak persillen.
    Bland løg, agurk og persille i den lunkne lage.
    Sæt lagen på køl, imens resten af opskriften laves.
     

Cheeseburger

  • Snit salaten fint. 
    Form hakkebøfferne i fire lige store kugler.
    Varm en pande op med neutralolie og placer kuglerne på panden.
    Pres kuglerne ned imod den varme pande med en palet, så de bliver flade.
    Steg bøfferne i 4-5 minutter på hver side.
    Læg osten på bøfferne 2 minutter, før de er færdige, så det smeltes. 
     

Noter

Tip: Burgerbollerne kan laves uden røremaskine, men så skal dejen ælte lidt længere. Burgerbollerne kan også bages på Bagestål. 

Tip: Lav evt. "smash burgers", Metoden smash burger hjælper med at, danne den perfekte karameliserede skorpe på kødet.

Om forfatteren


Madflaben er glad for snaskede og smagfulde opskrifter.

Følg os på Instagram her.