x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Butterdejsstang med kylling

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 4. september 2019

En butterdejsstang er en meganem måde at komme madresterne til livs!

Der er nærmest ingen grænser for, hvad man kan slippe afsted med at fylde i en butterdejsstang.

Du kan bruge din butterdej til alt lige fra det søde til det salte køkken: Inden for den søde genre kan for eksempel nævnes hjemmelavede frøsnappere (mums, er det ikke længe siden, du har fået sådan en?), og i det salte køkken kan butterdejen bruges til en sous vide Beef Wellington, tærte eller butterdejssnegle med hjemmelavet oliventapenade. Eller hvad med sprøde butterdejssnacks med rød og grøn pesto til madpakken?

Da jeg forleden brugte en hel kylling til at lave kyllingebryst med skind i ovn. var der jo naturligvis en masse kylling tilovers.

De mindre kødstykker kan man jo bruge i alle mulige retter, for eksempel lækre kyllingefrikadeller eller i det hjemmelavede tarteletfyld. Og nå ja, så er det helt perfekt i en butterdejsstang!

Butterdejsstang med kylling

Udover kyllingen havde jeg lidt rød peber og porre liggende. Porre er jo i sæson her i september, så de er VIRKELIG billige i supermarkederne netop nu.

Sammen med lidt flødeost og citronsaft og en masse dejlige krydderier blev det en UHYRE nem og enkel aftensmad på lyntid – og så smagte det jo bare dejligt!

Jeg brugte en neutral flødeost, men du kan også prøve at bruge pikantost, hvidløgsflødeost eller andre smagsvarianter – så holder du bare lidt igen med krydderierne.

Butterdejsstang med kylling

Du kan i virkeligheden bruge akkurat, hvad du selv har til at ligge i køleskabet. Kyllingen kan snildt udskiftes med andre typer kød, og laks er for eksempel rigtig skønt sammen med spinat. Ellers er både oksekød eller skinketern/-strimler rigtig gode alternativer!


Butterdejsstang med kylling

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 pakke Flødeost neutral
  • 200 gram Kylling rester, allerede kogt
  • 0.5 Porre
  • 0.25 Rød peberfrugt
  • Salt efter smag
  • Peber fra kværn, efter smag
  • Hvidløgspulver efter smag
  • Løgpulver efter smag
  • Citronsaft efter smag
  • Æggeblomme til pensling
  • 1 pakke Butterdej

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen på 180 grader. Skyl porren ved at holde den med bunden opad under rindende vand, mens du bladrer gennem lagene. Skær porren ud i tynde skiver. Skyl peberfrugten og skær den ud i små tern. Bland porre, peberfrugt, flødeost og kylling sammen i en skål. Smag til med salt, peber, hvidløgspulver, løgpulver og citronsaft. Rul butterdejen ud på en bagerist beklædt med bagepapir. Fordel fyldet i en aflang form på midten af butterdejen. Fold den ene side af butterdejen ind over midten af fyldet, og fold derefter den anden side af butterdejen ind over. Fold butterdejens ender ind under, så enderne lukker tæt. Sæt butterdejen i oven og lad den bage i i 20-25 minutter til butterdejen er gylden. Tag den færdige butterdej ud af ovnen og lad den stå og hvile lidt på bageristen. Skær butterdejsstangen ud i brede skiver og servér.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.