Opskrift på bagte squash med oksekød og tomattopping
Her har vi startet ugens madplan med det her:
Bagte squash med oksekødsfyld og chili/tomat topping, serveret med en lynhurtig kålsalat… ☺️
Det krydrede kød går godt til den mildere squash og toppet med spicy tomatfyld gir det altså et virkeligt lækkert mix! ?
Kålsalaten er frisk, knasende og tilføjer både lidt sødt og syrligt, mums siger jeg bar!
Retten er både sund og glutenfri..
Og det bedste…? Det hele er klar på cirka 30 minutter.

Bagte squash med oksekød og tomattopping
Ingredienser
Squash
- 500 gram Hakket Oksekød 4-7 % fedt
- 2 tsk. Olie
- 1 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg
- 0.5 stk. Peberfrugt grøn
- 0.5 stk. Peberfrugt rød
- 2 stk. Gulerødder
- 3 spsk. Sojasauce
- 2 spsk. Ketchup
- Salt og Peber
- 4 stk. Squash
Tomattopping
- 50 gram Soltørrede tomater i olie
- 1 can Tomatpure lille
- 1 fed Hvidløg
- 1 tsk. Chili
- Basilkum 1 håndfuld frisk
Spidskålssalat
- 0.5 stk. Spidskål
- 2 stk. Pærer
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 spsk. Honning flydende
Sådan gør du
Squash
- Start med at brune kødet i lidt olie. Hak løg og hvidløg fint og skær peberfrugter og gulerødder i små tern. Svits grøntsagerne sammen med det brunede kød. Tilsæt soya, ketchup og smag til med salt og peber. Skær squashene i halve og udhul dem. Det udhulede squashkød skærer du i tern og blander i gryden. Fordel kødfyldet i squashene og bag dem cirka 20 min ved 200 grader.
Tomattopping
- Hæld olie fra de soltørrede tomater og skær dem i små stykker. Hak basilikum fint og vend alle ingredienserne sammen.
Salat
- Snit din spidskål fint og skær pærerne i tynde skiver. Rør olie, citronsaft, dijon, og honning sammen og vend det med kål og pærer. Når dine squash er gennembagte tager du dem ud og topper med tomat og serverer med salaten ?