Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

19. februar 2023
Herlig alt-i-ét-fad mad får I lige her; bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs. På én gang smovset og comfortfood-agtigt og samtidigt rig på grøntsager.
Bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs

Opskrift på bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs

Herlig alt-i-ét-fad mad får I lige her; bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs.

På én gang smovset og comfortfood-agtigt og samtidigt rig på grøntsager.

De her alt i ét fade er skønne til at få ryddet ud i overskuddet – du bruger bare hvad du har. I denne har jeg, udover kylling, brugt broccoli, blomkål, tomater og spinat – alt sammen svøbt ind i en cremet mornaysovs og mixet med pasta – uhm for en vinder.

Retten er nem; kylling og grønt svitses af og mixes med pasta og sovs. Så bar i fad med det, ost på toppen og så i ovnen – 15 min senere er der herlig hyggemad for hele familien


Bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs
Antal: 4 personer

Bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs

Herlig alt-i-ét-fad mad får I lige her; bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs. På én gang smovset og comfortfood-agtigt og samtidigt rig på grøntsager.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Pasta
  • 1 pakke Bacon i tern
  • 1/2 stk. Porre
  • 1 stk. Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 stk. Rød peberfrugt
  • 6 stk. Cherrytomater
  • 50 gram Soltørrede tomater

Sovs

  • 250 gram Creme Fraiche
  • 1/2 deciliter Fløde
  • 2 deciliter Vand evt kogevand fra pastaen
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 2 tsk. Paprika
  • 1/2 tsk. Chili stødt
  • 1 tsk. Basilikum tørret
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • 1 håndfuld revet ost

Topping

  • 1 håndfuld revet ost
  • 3-4 stk. Cherrytomater

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Sæt pastaen til kogning. Den skal have ca. 10 min, så den er al dente.
  • Sæt baconen til stegning på en pande.
  • Skær porrer i skiver og hak løg og hvidløg fint, tilføj alle 3 dele til panden og steg med til baconen er sprød.
  • Skær peberfrugter, tomater og soltørrede tomater i tern.
  • Put bacon, porrer, løg, hvidløg, peberfrugter, tomater og soltørrede tomater i et ovnfast fad.
  • Dræn pastaen for vand og tilføj pastaen til fadet.
  • Rør alle ingredienser til sovsen sammen og hæld den i fadet, bland alt godt sammen.
  • Top med revet ost og halve cherrytomater.
  • Tilberede 10-15 min i ovnen til osten er smeltet. Servér

Noter

Bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs