
Opskrift på bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs
Herlig alt-i-ét-fad mad får I lige her; bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs.
På én gang smovset og comfortfood-agtigt og samtidigt rig på grøntsager.
De her alt i ét fade er skønne til at få ryddet ud i overskuddet – du bruger bare hvad du har. I denne har jeg, udover kylling, brugt broccoli, blomkål, tomater og spinat – alt sammen svøbt ind i en cremet mornaysovs og mixet med pasta – uhm for en vinder.
Retten er nem; kylling og grønt svitses af og mixes med pasta og sovs. Så bar i fad med det, ost på toppen og så i ovnen – 15 min senere er der herlig hyggemad for hele familien

Bagt pasta med kylling, grønt og mornaysovs
Ingredienser
- 200 gram Pasta
- 1 pakke Bacon i tern
- 1/2 stk. Porre
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 2 stk. Rød peberfrugt
- 6 stk. Cherrytomater
- 50 gram Soltørrede tomater
Sovs
- 250 gram Creme Fraiche
- 1/2 deciliter Fløde
- 2 deciliter Vand evt kogevand fra pastaen
- 1 spsk. Tomatpure
- 2 tsk. Paprika
- 1/2 tsk. Chili stødt
- 1 tsk. Basilikum tørret
- 1 tsk. Salt
- 1/2 tsk. Peber
- 1 håndfuld revet ost
Topping
- 1 håndfuld revet ost
- 3-4 stk. Cherrytomater
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Sæt pastaen til kogning. Den skal have ca. 10 min, så den er al dente.
- Sæt baconen til stegning på en pande.
- Skær porrer i skiver og hak løg og hvidløg fint, tilføj alle 3 dele til panden og steg med til baconen er sprød.
- Skær peberfrugter, tomater og soltørrede tomater i tern.
- Put bacon, porrer, løg, hvidløg, peberfrugter, tomater og soltørrede tomater i et ovnfast fad.
- Dræn pastaen for vand og tilføj pastaen til fadet.
- Rør alle ingredienser til sovsen sammen og hæld den i fadet, bland alt godt sammen.
- Top med revet ost og halve cherrytomater.
- Tilberede 10-15 min i ovnen til osten er smeltet. Servér
Noter
