Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagt pasta med bacon, tomat og grønt

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

14. april 2022
Pasta i fad er en helt fantastisk ret, som er nem og hurtig og genial til at få ryddet ud i køleskabet. Jeg ynder at lave det om søndagen, da jeg så kan få brugt overskydende kød og grønt fra ugen og dermed tømme ud inden en ny uge og en ny madplan starter.
Bagt pasta med bacon, tomat og grønt1

Opskrift på bagt pasta med bacon, tomat og grønt

Pasta i fad er en helt fantastisk ret, som er nem og hurtig og genial til at få ryddet ud i køleskabet. Jeg ynder at lave det om søndagen, da jeg så kan få brugt overskydende kød og grønt fra ugen og dermed tømme ud inden en ny uge og en ny madplan starter.

Denne variant blev til en farverig, cremet og smagfuld en af slagsen med bacon, tomat og grønt – alt sammen kogt ind i en krydret flødesovs. Sovsen laver jeg med fløde, cremefraiche, tomatpuré, forskellige krydderier og revet ost. Tomat klæder bare altid pasta virkelig godt og osten tilføjer lige lidt ekstra lækkerhed, når man tager en mundfuld. Og så kan jeg godt lide, når det smager af noget – derfor lidt forskellige krydderier. Cremefraiche og fløde sørger for masser af cremet lækkerhed, baconen et knasende salt twist og de friske tomater bidrager med lidt friskt og let syrligt -mums det er altså et godt mix!


Bagt pasta med bacon, tomat og grønt1
Antal: 4 personer

Bagt pasta med bacon, tomat og grønt

Pasta i fad er en helt fantastisk ret, som er nem og hurtig og genial til at få ryddet ud i køleskabet. Jeg ynder at lave det om søndagen, da jeg så kan få brugt overskydende kød og grønt fra ugen og dermed tømme ud inden en ny uge og en ny madplan starter.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 200 gram Pasta
  • 1 pakke Bacon i tern
  • 1/2 stk. Porre
  • 1 stk. Løg evt. skalotte
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 stk. Rød peberfrugt
  • 6 stk. Cherrytomater
  • 50 gram Soltørrede tomater

Sovs

  • 250 gram Creme Fraiche
  • 1/2 deciliter Fløde
  • 2 deciliter Vand evt. kogevand fra pastaen
  • 1 spsk. Tomatpure
  • 2 tsk. Paprika
  • 1/2 tsk. Chili stødt
  • 1 tsk. Basilikum tørret
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • 1 håndfuld Revet ost

Topping

  • 1 håndfuld Revet ost
  • 3-4 stk. Cherrytomater

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Sæt pastaen til kogning. Den skal have ca. 10 min, så den er al dente.
  • Sæt baconen til stegning på en pande.
  • Skær porrer i skiver og hak løg og hvidløg fint, tilføj alle 3 dele til panden og steg med til baconen er sprød.
  • Skær peberfrugter, tomater og soltørrede tomater i tern.
  • Put bacon, porrer, løg, hvidløg, peberfrugter, tomater og soltørrede tomater i et ovnfast fad.
  • Dræn pastaen for vand og tilføj pastaen til fadet.
  • Rør alle ingredienser til sovsen sammen og hæld den i fadet, bland alt godt sammen.
  • Top med revet ost og halve cherrytomater.
  • Tilberede 10-15 min i ovnen til osten er smeltet. Servér

Noter

Bagt pasta med bacon, tomat og grønt1