Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Alt i ét kartoffelfad med porrer, skinke og bacon

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

22. februar 2024
Nemt og super lækkert! Alle ingredienser puttes i fadet og så klarer det ellers sig selv i ovnen den næste halve times tid…Resultatet er en cremet og smagfuld krydsning mellem en gratin og flødekartofler
Alt i ét kartoffelfad med porrer, skinke og bacon

Opskrift på alt i ét kartoffelfad med porrer, skinke og bacon

Alt i ét kartoffelfad med porrer, skinke, squash og knasende bacon på toppen…
Nemt og super lækkert!

Alle ingredienser puttes i fadet og så klarer det ellers sig selv i ovnen den næste halve times tid.

Resultatet er en cremet og smagfuld krydsning mellem en gratin og flødekartofler – mums.

Spis som det er, eller servér fx med en frisk grøn salat og et stykke godt brød.


Alt i ét kartoffelfad med porrer, skinke og bacon
Antal: 4 personer

Alt i ét kartoffelfad med porrer, skinke og bacon

Nemt og super lækkert! Alle ingredienser puttes i fadet og så klarer det ellers sig selv i ovnen den næste halve times tid…Resultatet er en cremet og smagfuld krydsning mellem en gratin og flødekartofler
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 32 minutter

Grej

Ingredienser

  • 2 stk. Porre skåret i skiver
  • 1/2 stk. Squash groftrevet
  • 500 gram Kartofler skrællet og skåret i skiver
  • 1 pakke Skinkestrimler
  • 3 deciliter Mælk
  • 2 deciliter Fløde
  • 3 stk. Æg
  • 1 tsk. Salt
  • 1/2 tsk. Peber
  • 1 deciliter Parmesan revet
  • 1 håndfuld Purløg hakket
  • 1 håndfuld Revet ost
  • 1 pakke Bacon

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Put porrer, squash, kartofler og skinke i et ovnfast fad.
  • Pisk mælk, fløde, æg, parmesan, salt, peber og purløg sammen og hæld i fadet.
  • Drys med revet ost og tilbered 30 min i ovnen.
  • I mens sprødsteges bacon på en pande.
  • Drys bacon på det færdige fad og servér.