
Opskrift på Æggekage med grønt og tomatsalat
Sundt, simpelt og bar toplækkert; nem æggekage fyldt med grønt – og lidt ost, som gør den ekstra cremet og smagfuld. Serveret på ristet brød og toppet med en lynhurtig tomatsalat…
Æggekagen er rørt sammen på få minutter og klar 20 min senere efter en tur i ovnen.
Du kan putte lige hvad du synes i, denne er med broccoli, squash, rød peber og hytteost… Altså en kødfri udgave, men med masser af proteiner, vitaminer og mæthedsfornemmelse.
Jeg har smurt brødene med lidt dijon – det skaber perfekt modspil til den mere milde æggekage.
På toppen en hurtig tomatsalat med agurk og feta, ligeledes klar på få min
God som aftensmad, men kan snildt bruges til morgenmad eller frokost også.

Æggekage med grønt og tomatsalat
Ingredienser
Æggekage
- 8 stk. Æg
- 150 gram Broccoli grofthakket
- 1 stk. Rød peberfrugt i små tern
- 1 stk. Squash groftrevet
- 200 gram Hytteost
- 100 gram Revet ost
Tomatsalat
- 4 stk. Tomater i små tern
- 1/2 stk. Agurk i små tern
- 1 deciliter Feta smuldret let
- 2 tsk. Balsamico
- Salt og Peber
Desuden
- 8 skiver Rugbrød god kvalitet
- Dijonsennep lidt
Sådan gør du
Æggekage
- Pisk æggene sammen i en skål og rør øvrige ingredienser i.
- Put æggemassen i et lille smurt ovnfast fad og tilbered ca. 20 min i en 200 grader forvarmet ovn
Tomatsalat
- Rør tomater, agurk og feta sammen, smag til med balsamico, salt og peber.
- Server på ristet rugbrød smurt med lidt dijon