Opskrift på whisky sovs
Nem og lækker whiskey sauce.
Jeg hører ofte fra dem jeg taler med at de er i tvivl om hvilken sauce de skal lave.
Derfor vil jeg gerne dele en opskrift med jer på en sauce der kan bruges til nærmest alt.
Denne sauce kan gå til næsten alt tilbehør og kan laves med de ingredienser de fleste her derhjemme.
Saucen kan med fordel laves på fond, det vil kun gøre den bedre.
Så hvis I mangler inspiration til en god sauce, som kan bruges til alt, så skal i se denne opskrift.
Whisky sovs
Ingredienser
- Smør lidt
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk. Skalotteløg
- 0.5 spsk. Rosmarin tørret
- 2 spsk. Sukker
- 0.5 deciliter Balsamico
- 0.5 deciliter Whiskey
- 1 dåse Hakket Tomater
- 2.5 deciliter Piskefløde
- 1 stk. Bouillonterning okse
- Salt og Peber
- Maizena til jævning
Sådan gør du
- Løg og hvidløg hakkes og steges i en gryde med lidt smør til de er klare.
- Sukker og rosmarin tilsættes og steges til det bliver lidt brunt.
- Balsamico tilsættes og reduceres til halvdelen. Herefter det samme med whiskey.
- Hakket tomat, fløde og okseboullionterninger kommes i.
- Lad det småsimre i ca. 20 minutter herefter blendes det med en stavblender.
- Smag det hele til med salt og peber og reducer til ønskede smag (eventuelt jævnes med maizena).