x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Whisky sovs

MADSGLUNDE | 8. februar 2021

Nem og lækker whiskey sauce.

Jeg hører ofte fra dem jeg taler med at de er i tvivl om hvilken sauce de skal lave.

Derfor vil jeg gerne dele en opskrift med jer på en sauce der kan bruges til nærmest alt.

Denne sauce kan gå til næsten alt tilbehør og kan laves med de ingredienser de fleste her derhjemme.

Saucen kan med fordel laves på fond, det vil kun gøre den bedre.

Så hvis I mangler inspiration til en god sauce, som kan bruges til alt, så skal i se denne opskrift.
 


Whisky sovs

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: madsglunde

Ingredienser

  • Smør lidt
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 stk. Skalotteløg
  • 0.5 spsk. Rosmarin tørret
  • 2 spsk. Sukker
  • 0.5 deciliter Balsamico
  • 0.5 deciliter Whiskey
  • 1 can Hakket Tomater
  • 2.5 deciliter Piskefløde
  • 1 stk. Bouillonterning okse
  • Salt og peber
  • Maizena til jævning

Sådan gør du

  • 1. Løg og hvidløg hakkes og steges i en gryde med lidt smør til de er klare.
    2. Sukker og rosmarin tilsættes og steges til det bliver lidt brunt.
    3. Balsamico tilsættes og reduceres til halvdelen. Herefter det samme med whiskey.
    4. Hakket tomat, fløde og okseboullionterninger kommes i.
    5. Lad det småsimre i ca. 20 minutter herefter blendes det med en stavblender.
    6. Smag det hele til med salt og peber og reducer til ønskede smag (eventuelt jævnes med maizena).

Om forfatteren


Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer ??‍?

Følg mig på Instagram her.