Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Wagyu Picanha af culotte Sous Vide

Sebastian FiskerSebastian Jespersen

Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sebastian_eats

21. oktober 2020
Sous Vide Culotte/Picanha. Jeg har prøvet Wagyu A5 Picanha, og det kan det her nu ikke sammenlignes med.Det er i en liga for sig. Men det er stadigvæk meget mere mørt, saftigt og smagfuldt end almindelig Culotte og endda også bedre end USDA Prime Picanha så overall meget tilfreds med det vil jeg sige.

Opskrift på wagyu picanha af culotte sous vide

WAGYU EXTRAVAGANZA: Chilensk Wagyu fra Mollendo.

Culotte/Picanha. Jeg har prøvet Wagyu A5 Picanha, og det kan det her nu ikke sammenlignes med. Det er i en liga for sig. Men det er stadigvæk meget mere mørt, saftigt og smagfuldt end almindelig Culotte og endda også bedre end USDA Prime Picanha så overall meget tilfreds med det vil jeg sige.

Jeg har købt kødet hos Steak-out.dk, hvor jeg satte mig for at prøve ni forskellige Wagyu udskæringer i sous vide over ni dage. Jeg deler selvfølgelig alle resultaterne her på siden.

Wagyu Picanha af culotte Sous Vide


Antal: 5 personer

Wagyu Picanha af culotte Sous Vide

Sous Vide Culotte/Picanha. Jeg har prøvet Wagyu A5 Picanha, og det kan det her nu ikke sammenlignes med.Det er i en liga for sig. Men det er stadigvæk meget mere mørt, saftigt og smagfuldt end almindelig Culotte og endda også bedre end USDA Prime Picanha så overall meget tilfreds med det vil jeg sige.
Forfatter: Sebastian Jespersen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer

Grej

Ingredienser

  • 1 stk. Okseculotte Wagyu
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Start med at tænde din sous vide på 56 grader.
  • Skær din culotte i bøffer på cirka 3 cm tykkelse. Det er vigtigt at man skærer den ud med fibrene, så det bliver imod fibrene når man skære bøffen.
  • Krydder kødet med salt og peber.
  • Vakuumpak kødet.
  • Tilbered kødet i 2 timer.
  • Tag det op af vandet og pak det ud af vakuumposen.
  • Tør kødet godt af på begge sider (med et rent viskestykke eller køkkenrulle.
  • Kødet er færdigtilberedt og klar til at blive spist, men det mangler at blive brunet af.
  • Kødet her er fuld af lækker fedtmarmorering, så det kræver ikke tilsat smør/ghee/olie for at stege det.
  • Jeg foretrækker en af nedenstående tre metoder (du kan sagtens bruge en almindelig stegepande og stege kødet i 30-60 sekunder på hver side):
  • Gasbrænder
    Fuld kraft på og giv kødet 30-60 sek. på hver side.
    Grill
    Igen fuld smæk på grillen og giv kødet 30-60 sek. på hver side.
    Støbejernspande
    Steg kødet på en skoldhed pande i 30-60 sek. på hver side.
  • Skær kødet på tværs af kødfibrene og server straks.