x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Wagyu oksemørbrad sous vide

SEBASTIAN JESPERSEN | 22. oktober 2020

WAGYU EXTRAVAGANZA: Chilensk Wagyu fra Mollendo.

Mørbrad kender de fleste, og de fleste ELSKER det. Jeg er så en af de få der synes mørbrad normalt er ret kedeligt. Det er mørt men det smager ofte ikke af det store. Det er første gang jeg prøvet Wagyu mørbrad, og det smager helt sikkert af mere, end almindelig mørbrad – så jeg er positivt overrasket.

Jeg har købt kødet hos Steak-out.dk, hvor jeg satte mig for at prøve ni forskellige Wagyu udskæringer i sous vide over ni dage. Jeg deler selvfølgelig alle resultaterne her på siden.

Wagyu oksemørbrad sous vide


Wagyu oksemørbrad sous vide

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Antal: 3 personer
Forfatter: Sebastian Jespersen

Ingredienser

  • 1 stk. Oksemørbrad Wagyu
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at tænde din sous vide på 56 grader.
    Skær din oksemørbrad i bøffer på cirka 5-6 cm tykkelse.
    Krydder kødet med salt og peber.
    Vakuumpak kødet.
    Tilbered kødet i 2 timer.
    Tag det op af vandet og pak det ud af vakuumposen.
    Tør kødet godt af på begge sider (med et rent viskestykke eller køkkenrulle.
    Kødet er færdigtilberedt og klar til at blive spist, men det mangler at blive brunet af.
    Kødet her er fuld af lækker fedtmarmorering, så det kræver ikke tilsat smør/ghee/olie for at stege det.
    Jeg foretrækker en af nedenstående tre metoder (du kan sagtens bruge en almindelig stegepande og stege kødet i 30-60 sekunder på hver side):
    • Gasbrænder. Fuld kraft på og giv kødet 30-60 sek. på hver side (på min Instagram profil kan du se hvordan jeg bruger den).
    • Grill. Igen fuld smæk på grillen og giv kødet 30-60 sek. på hver side.
    • Støbejernspande. Steg kødet på en skoldhed pande i 30-60 sek. på hver side.
    Wagyu oksemørbrad sous vide
    Wagyu oksemørbrad sous vide
    Wagyu oksemørbrad sous vide
    Wagyu oksemørbrad sous vide

Om forfatteren


Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sjsousvide

Følg mig på Instagram her.