
Velsmagende og lækker hjemmelavet pizza. Opskriften er glutenfri og har tips til hvordan du gør din pizza sprød.
Vi har opskriften fra bogen: “Nul hvede – glutenfri livretter“, hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.

Verdens bedste glutenfrie pizza
Ingredienser
Pizzabund:
- 4.25 deciliter Vand Tempereret vand (37°C)
- 10 gram Loppefrøskaller
- 1 tsk. Salt Himalayasalt
- 50 gram Sesamfrø
- 50 gram Maizena
- 50 gram Kikærtemel
- 200 gram Fuldkornsrismel
- 0.5 deciliter Olivenolie Til formning
Tomatsauce
- 1 spsk. Olivenolie
- 2 fed Hvidløg
- 2 spsk. Tomatpure Koncentreret
- 300 gram Flåede tomater
- Salt
- Krydderier Salt, friskkværnet peber og lidt piri piri
Ekstra fyld
- 4-6 skiver Mozarella eller anden ost
- 4-6 skiver Parmaskinke
- 0.5 pakke Rucola
Sådan gør du
Pizzabund:
- Forvarm ovnen til 250°C varmluft.
- Bland loppefrøskallerne i vandet, og lad det stå 20 minutter.
- Lav tomatsaucen, mens du venter (se nedenfor).
- Kværn sesamfrøene til mel i en kaffekværn eller blender.
- Pisk vand og loppefrøskaller for høj speed 2-3 minutter.
- Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen olien, og ælt dejen igennem også for høj speed et minuts tid.
- Kom godt med olie på hænderne, del dejen i to, og form begge dele til kugler, som du derefter presser ud til en stor rund tynd pizza på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Du kan sagtens gøre det med hænderne.
- Bag pizzaerne en ad gangen, så far du det bedste resultat, også selvom du bruger varmluft. Bag den første bund 10-12 minutter uden tomatsauce.
- Smør derefter halvdelen af tomatsaucen på, og bag den yderligere 2-3 minutter, til den er færdig.
- På den made bliver pizzaen mere sprød.
- Gentag med den anden bund.
- Hvis du gerne vil have ost på pizzaen, så bag den med sammen med tomatsaucen.
Tomatsauce:
- Finthak hvidløget, og svits det for jævn varme i olien, til det begynder at brune.
- Tilsæt tomatpure og lidt efter de flåede tomater.
- Lad saucen småsimre 40 minutter, og smag til med salt, peber og piri piri.
Ekstra fyld:
- Skyl og slyng rucolaen.
- Fordel rucola og parmaskinke på de færdigbagte pizzaer, og server dem varme, lune eller kolde.
Noter
Om forfatteren
Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"