Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Verdens bedste glutenfrie pizza

Fadls forlagfadlsforlag
 
20. maj 2019
Velsmagende og lækker hjemmelavet pizza. Opskriften er glutenfri og har tips til hvordan du gør din pizza sprød. Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter".

Opskrift på verdens bedste glutenfrie pizza

Velsmagende og lækker hjemmelavet pizza. Opskriften er glutenfri og har tips til hvordan du gør din pizza sprød.

Vi har opskriften fra bogen: “Nul hvede – glutenfri livretter“, hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.


Antal: 2 pizzaer

Verdens bedste glutenfrie pizza

Velsmagende og lækker hjemmelavet pizza. Opskriften er glutenfri og har tips til hvordan du gør din pizza sprød. Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter".
Forfatter: fadlsforlag
Ret: Bagning, Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter

Ingredienser

Pizzabund:

  • 4.25 deciliter Vand Tempereret vand (37°C)
  • 10 gram Loppefrøskaller
  • 1 tsk. Salt Himalayasalt
  • 50 gram Sesamfrø
  • 50 gram Maizena
  • 50 gram Kikærtemel
  • 200 gram Fuldkornsrismel
  • 0.5 deciliter Olivenolie Til formning

Tomatsauce

  • 1 spsk. Olivenolie
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Tomatpure Koncentreret
  • 300 gram Flåede tomater
  • Salt
  • Krydderier Salt, friskkværnet peber og lidt piri piri

Ekstra fyld

  • 4-6 skiver Mozarella eller anden ost
  • 4-6 skiver Parmaskinke
  • 0.5 pakke Rucola

Sådan gør du

Pizzabund:

  • Forvarm ovnen til 250°C varmluft.
  • Bland loppefrøskallerne i vandet, og lad det stå 20 minutter.
  • Lav tomatsaucen, mens du venter (se nedenfor).
  • Kværn sesamfrøene til mel i en kaffekværn eller blender.
  • Pisk vand og loppefrøskaller for høj speed 2-3 minutter.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen olien, og ælt dejen igennem også for høj speed et minuts tid.
  • Kom godt med olie på hænderne, del dejen i to, og form begge dele til kugler, som du derefter presser ud til en stor rund tynd pizza på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Du kan sagtens gøre det med hænderne.
  • Bag pizzaerne en ad gangen, så far du det bedste resultat, også selvom du bruger varmluft. Bag den første bund 10-12 minutter uden tomatsauce.
  • Smør derefter halvdelen af tomatsaucen på, og bag den yderligere 2-3 minutter, til den er færdig.
  • På den made bliver pizzaen mere sprød.
  • Gentag med den anden bund.
  • Hvis du gerne vil have ost på pizzaen, så bag den med sammen med tomatsaucen.

Tomatsauce:

  • Finthak hvidløget, og svits det for jævn varme i olien, til det begynder at brune.
  • Tilsæt tomatpure og lidt efter de flåede tomater.
  • Lad saucen småsimre 40 minutter, og smag til med salt, peber og piri piri.

Ekstra fyld:

  • Skyl og slyng rucolaen.
  • Fordel rucola og parmaskinke på de færdigbagte pizzaer, og server dem varme, lune eller kolde.

Noter