ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Verdens bedste glutenfrie pizza

FADLSFORLAG | 20. maj 2019
Velsmagende og lækker hjemmelavet pizza. Opskriften er glutenfri og har tips til hvordan du gør din pizza sprød. Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter".

Velsmagende og lækker hjemmelavet pizza. Opskriften er glutenfri og har tips til hvordan du gør din pizza sprød.

Vi har opskriften fra bogen: “Nul hvede – glutenfri livretter“, hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.


Verdens bedste glutenfrie pizza

Velsmagende og lækker hjemmelavet pizza. Opskriften er glutenfri og har tips til hvordan du gør din pizza sprød. Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter".
3.50 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Bagning, Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 2 pizzaer
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Pizzabund:

  • 4.25 deciliter Vand Tempereret vand (37°C)
  • 10 gram Loppefrøskaller
  • 1 tsk. Salt Himalayasalt
  • 50 gram Sesamfrø
  • 50 gram Maizena
  • 50 gram Kikærtemel
  • 200 gram Fuldkornsrismel
  • 0.5 deciliter Olivenolie Til formning

Tomatsauce

  • 1 spsk. Olivenolie
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 spsk. Tomatpure Koncentreret
  • 300 gram Flåede tomater
  • Salt
  • Krydderier Salt, friskkværnet peber og lidt piri piri

Ekstra fyld

  • 4-6 skiver Mozarella eller anden ost
  • 4-6 skiver Parmaskinke
  • 0.5 pakke Rucola

Sådan gør du

Pizzabund:

  • Forvarm ovnen til 250°C varmluft.
  • Bland loppefrøskallerne i vandet, og lad det stå 20 minutter.
  • Lav tomatsaucen, mens du venter (se nedenfor).
  • Kværn sesamfrøene til mel i en kaffekværn eller blender.
  • Pisk vand og loppefrøskaller for høj speed 2-3 minutter.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen olien, og ælt dejen igennem også for høj speed et minuts tid.
  • Kom godt med olie på hænderne, del dejen i to, og form begge dele til kugler, som du derefter presser ud til en stor rund tynd pizza på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Du kan sagtens gøre det med hænderne.
  • Bag pizzaerne en ad gangen, så far du det bedste resultat, også selvom du bruger varmluft. Bag den første bund 10-12 minutter uden tomatsauce.
  • Smør derefter halvdelen af tomatsaucen på, og bag den yderligere 2-3 minutter, til den er færdig.
  • På den made bliver pizzaen mere sprød.
  • Gentag med den anden bund.
  • Hvis du gerne vil have ost på pizzaen, så bag den med sammen med tomatsaucen.

Tomatsauce:

  • Finthak hvidløget, og svits det for jævn varme i olien, til det begynder at brune.
  • Tilsæt tomatpure og lidt efter de flåede tomater.
  • Lad saucen småsimre 40 minutter, og smag til med salt, peber og piri piri.

Ekstra fyld:

  • Skyl og slyng rucolaen.
  • Fordel rucola og parmaskinke på de færdigbagte pizzaer, og server dem varme, lune eller kolde.

Noter



Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"