Opskrift på veganske pandekager med kardemomme og sirup
Jeg holder meget af de traditionelle klassiske pandekager, men de små amerikanske pandekager er virkelig lækre til både hverdagsmorgenmad og brunch i weekenden.
Jeg er vild med kardemomme og derfor har jeg opdateret denne veganske opskrift, så den er tilpasset en god smag af kardemomme – men stadig giver et tykt og luftigt resultat.
Mange vil nok oftes undres, om man kan lave gode pandekager uden æg. Men det kan man nemlig sagtens, for dejen er tyk og smidig nok til, at give det samme resultatet, som hvis der var tilsat æg i dejen. Sørg blot for at stege i en tilpasset mængde af smør eller kokosolie.
Veganske pandekager med kardemomme og sirup
Ingredienser
- 5 deciliter Mandelmælk
- 4.5 deciliter Mel
- 1 tsk. Bagepulver
- 2 tsk. Kardemomme
- 1 tsk. Havsalt
- 2 spsk. Smør Plantesmør til stegningen
- Ahornsirup Eller citrus-karamelsirup til pynt
Sådan gør du
- I en skål piskes mandelmælk, mel, bagepulver, kardemomme og salt. Lad gerne dejen hvile i 1/2 times tid. Tilsæt 2 spsk. plantsmør eller kokosolie på en varm pande. Steg de amerikanske pandekager på panden, gerne 2-3 ad gangen i et par minutter på hver side. Vend pandekagerne når de er gyldne og sammenhængende. Server pandekagerne med friske bær, frugt og en god hjemmelavet sirup. (se evt. herunder).