x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Veganske pandekager med kardemomme og sirup

MICHALA KRAMER | 15. maj 2019

Jeg holder meget af de traditionelle klassiske pandekager, men de små amerikanske pandekager er virkelig lækre til både hverdagsmorgenmad og brunch i weekenden.

Jeg er vild med kardemomme og derfor har jeg opdateret denne veganske opskrift, så den er tilpasset en god smag af kardemomme – men stadig giver et tykt og luftigt resultat.

Mange vil nok oftes undres, om man kan lave gode pandekager uden æg. Men det kan man nemlig sagtens, for dejen er tyk og smidig nok til, at give det samme resultatet, som hvis der var tilsat æg i dejen. Sørg blot for at stege i en tilpasset mængde af smør eller kokosolie. 


Veganske pandekager med kardemomme og sirup

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 16 pandekager
Forfatter: Michala Kramer

Ingredienser

  • 5 deciliter Mandelmælk
  • 4.5 deciliter Mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Kardemomme
  • 1 tsk. Havsalt
  • 2 spsk. Smør Plantesmør til stegningen
  • Ahornsirup Eller citrus-karamelsirup til pynt

Sådan gør du

  • I en skål piskes mandelmælk, mel, bagepulver, kardemomme og salt.
    Lad gerne dejen hvile i 1/2 times tid. 
    Tilsæt 2 spsk. plantsmør eller kokosolie på en varm pande.
    Steg de amerikanske pandekager på panden, gerne 2-3 ad gangen i et par minutter på hver side.
    Vend pandekagerne når de er gyldne og sammenhængende. 
    Server pandekagerne med friske bær, frugt og en god hjemmelavet sirup. (se evt. herunder).
    Veganske pandekager
    Veganske pandekager

Noter

Jeg plejer som regel at stable pandekagerne og servere dem med en god sirup (en hjemmelavet én af slagsen).
Det er nemlig ret nemt at lave sin egen sirup til en morgenmad som denne.
Så hvis du vil prøve kræfter med andet end den traditionelle ahornsirup fra køkkenskabet, så kan jeg anbefale en nem citruskaramelsirup:
Lav siruppen med 1 dl. vand, 1/2 dl. sukker og så omkring 4 spsk. citronsaft, alt efter hvor syrlig/sød du ønsker den.
Kog alle ingredienserne til sirup i en gryde uden låg i cirka 10 minutter på lav varme og rør rundt.
Test om siruppen er klar ved at tage et par testdråber på en tallerken.
Det skal være tykt og flydende - og ikke størkne.
Bliver det til en tyk karamel, så tilsæt lidt ekstra vand. 
Det er virkelig en nem og lækker måde at lave sin egen søde sirup på.
Man kan også variere smagen med fx lakrids, kanel eller appelsin alt efter hvad der passer til retten og til årstiden.
Rigtig god appetit. 

Om forfatteren


Michala står bag vegetar-madbloggen Micadeli. Hun elsker næsten alle slags grøntsager, og kan ikke leve uden kombucha, surdejsbrød og kaffe.

Følg mig her:

Instagram: @michalakramer

Micadeli.dk - et madsunivers med fokus på en vegetarisk livsstil