Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Veganske kødboller med linser og kikærter

Michala Kramer

Michala står bag vegetar-madbloggen Micadeli. Hun elsker næsten alle slags grøntsager, og kan ikke leve uden kombucha, surdejsbrød og kaffe.

20. maj 2019

Opskrift på veganske kødboller med linser og kikærter

Her er en lækker opskrift på veganske kødboller, som også nemt kan laves i hverdagen.

Farsen kan nemlig laves en dag forinden, og gemmes i køleskabet til det skal bruges.

Når kødbollerne er lavet, kan de også nemt fryses ned og er klar til optøning til de mere travle hverdage.

Jeg har i denne opskrift serveret dem i lækre lune fladbrød sammen med hummus, tynde strimler af agurk og drysset med lidt chili.

I opskriften her har jeg krydret farsen med både Harissa og Ras el Hanout krydderier, da jeg synes det giver lidt varme og sydlig stemning til smagen.

Men du kan sagtens udelade de stærke krydderier, hvis du ønsker en mildere eller børnevenlig version. 

Tip: Du kan nemt lave opskriften glutenfri ved at skifte hvedemel ud med boghvedemel eller en anden slags glutenfri mel. 


Antal: 16 kødboller

Veganske kødboller med linser og kikærter

Forfatter: Michala Kramer
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Veganske kødboller

  • 240 gram Kikærter
  • 240 gram Linser
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Harissa
  • 1 tsk. Ras el Hanout
  • 2 spsk. Rød pesto Efter eget valg
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 0.5 stk. Citron Revet skal og saft fra 1/2 øko citron
  • 4 spsk. Hvedemel Boghvedemel hvis glutenfri

Servering

  • Brød Fladbrød
  • Agurk
  • Hummus Gerne hjemmelavet
  • Persille
  • Chili

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader celsius.
    Mix alle ingredienser i en blender eller minihakker.
    Farsen er klar, når den er fast og du kan forme den med hænderne.
    Drys gerne lidt mel på hænderne og form farsen til faste runde kugler på størrelse med små golfbolde.
    Sæt kødbollerne på en bageplade og varm dem i ovnen 10 minutter på hver side - vend dem gerne undervejs.
    Efter de 20 minutter, så steg kødbollerne kort et par minutter på hver side i lidt olie, så de får en sprød og gylden overflade. 
    Server kødbollerne i lune tortillabrød eller fladbrød sammen med hummus, agurk, finthakket persille og drys med chili. 
    Veganske kødboller
    Veganske kødboller
    Veganske kødboller

Noter

Den her opskrift kan sagtens også ‘nøjes’ med at steges på panden. Men jeg synes nu, at de får den helt rigtige kødbolle-konsistens ved lige at få en tur i ovnen. Ellers kan de nemt frituresteges, hvis man ønsker en mere falafel-agtig konsistens. Find her en mindre kasserolle frem og fyld med 1/3 del olie og steg kødbollerne i et par minutter, hvor de gerne vendes undervejs. 
Hvis du ønsker en god hjemmelavet opskrift på hummus, så har vil jeg her dele min opskrift på cremet hummus
Jeg håber, at du kan bruge opskriften. Velbekomme.