x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vegansk risalamande

MUUSMANN FORLAG | 18. juni 2019

Denne veganske udgave af en klassisk ris a’ la’ mande er også laktosefri. Komælken og -fløden er erstattet af plantebaseret mælk af mandler og soja.

Opskriften er til 4-6 personer, afhængig af hvor sulten man er efter at have indtaget julemaden.

Vi har opskriften fra bogen: “Vegansk til højtider og fest” og forfatteren Ditte Gad Olsen siger følgende om opskriften:

“Risalamanden er et intenst øjeblik hjemme hos os, når vi fejrer juleaften. Vi kigger hinanden dybt i øjnene, inden vi skovler en masse risalamande op i skåle og hælder kirsebærsauce over – for hvem får mandlen? Det har i nogle år været traditionen, at jeg står for risalamanden, og hvert år får jeg stor ros for den … for den er dejligt cremet, tilpas fast og fyldt med de lækre mandler og en skøn smag af vanilje. Hvert år mindes vi, hvordan de voksne i familien hjalp mig med at vinde mandlen, da jeg var lille – og indtil videre har jeg stadig rekorden for at få den flest gange.”


Vegansk risalamande

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 8 timer 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 6 Portioner
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

  • 2.5 deciliter Vand
  • 0.5 liter Mandelmælk
  • 0.5 liter Sojamælk Neutral
  • 0.5 tsk. Salt
  • 200 gram Grødris
  • 5 deciliter Sojafløde Piskefløde
  • Vaniljesukker 2-3 tsk.
  • 100 gram Mandler Blancherede, smuttede
  • Kirsebærsauce 1-2 glas a' 360 gram

Sådan gør du

  • Kom vand, plantemælk, salt og grødris i en stor gryde og giv det et opkog under låg.
    Lad derefter grøden simre ved laveste varme i ca. 30 minutter – husk at røre i den regelmæssigt, så grøden ikke brænder sig fast i bunden eller koger over.
    Grøden er færdig, når den er blevet cremet og relativt fast.
    Der skal ikke være alt for meget væske i grøden.
    Stil grøden på køl natten over.
    Hak mandlerne – undtagen én, som selvfølgelig skal være til den heldige vinder af mandelgaven.
    Varm kirsebærsaucen op i en gryde.
    Rør i risengrøden, så den bliver løsere.
    Pisk sojapiskefløden til flødeskum sammen med vaniljesukkeret.
    Vend flødeskummet i risengrøden og smag eventuelt til med lidt mere vaniljesukker.
    Vend derefter de hakkede mandler i og husk til sidst den hele mandel.
    Server i en stor skål, så hver person kan tage en portion.
    Hæld kirsebærsauce over og lad mandeljagten gå i gang!

Noter

Psst ... Hvis du laver dobbelt op på grøden, kan du servere risengrød til lillejuleaften – det er traditionen hjemme hos mig.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Vi har opskriften fra bogen: "Vegansk til højtider og fest" fra Muusmann Forlag.

Risalamande med kirsebærsovs
Risalamande med kirsebærsauce. Er der noget mere magisk end kirsebærsauce, hvor der stadig er bare lidt konsistens i kirsebærrene...!??
Læs opskriften her
Risalamande