
Opskrift på vaniljekranse i sprøjtepose
Jul betyder her i huset julebag. og ingen jul uden vaniljekranse og gaffelkager.
Et af mine første barndomsminder fra julen, er mig grædende fordi de andre spise mine gaffelkager. og ja det lyder dumt, men igen jeg var 3 år og havde fået den ide at jeg ikke kunne lide hullerne i vaniljekranse…. Så min elskede farmor, havde da lavet gaffelkage af den vaniljedej, kødhakkeren havde ladt være tilbage. Og selv den dag i dag, er gaffelkage nummer 1.
Men nogen gange, er tiden knap og sulten stor. Så derfor har jeg kaste mig ud i vaniljekranse i sprøjtepose og den opskrift vil jeg nu dele med jer.


Vaniljekranse i sprøjtepose
Ingredients
- 200 gram Smør blødt smør
- 175 gram Sukker
- 1 Vanilje stang
- 250 gram Hvedemel
- 75 gram Mandlemel eller 75g mandler fint hakket
- 1 Æg
Instructions
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Mas korn og lidt sukker sammen, så kornene bliver delt fra hinanden. Kom sukker, vanilje, smør, mandelmel og mel op i en røreskål og ælt det sammen. Tilsæt et æg for at binde dejen godt sammen. Kom dejen op i en stof sprøjtepose med en mellem/stor stjernetyl. Nu skal der bruges kræfter, så find fingerkræfterne frem. Sprøjt fine vaniljekranse ud på bageplader beklædt med bagepapir, der skal være lidt afstand imellem kagerne, så de ikke flyder sammen.
Bag de fine vaniljekranse midt i en varm ovn i 6-10 minutter ved 200 grader varmluft. Lad de let gyldne vaniljekranse, afkøle på en bagerist. Inden de passes i en lufttæt beholder.