Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tteokbokki

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

17. maj 2024
Er en meget populær koreansk streetfood, hvor kulhydraterne kommer fra de specielle, tykke riskager, der ved sautering suger smag fra en spicy sauce lavet på gochugaru (koreanske chiliflager) og gochujang (koreansk chilipasta).
Tteobokki

Opskrift på tteokbokki

Er en meget populær koreansk streetfood, hvor kulhydraterne kommer fra de specielle, tykke riskager, der ved sautering suger smag fra en spicy sauce lavet på gochugaru (koreanske chiliflager) og gochujang (koreansk chilipasta).


Tteobokki

Tteokbokki

Er en meget populær koreansk streetfood, hvor kulhydraterne kommer fra de specielle, tykke riskager, der ved sautering suger smag fra en spicy sauce lavet på gochugaru (koreanske chiliflager) og gochujang (koreansk chilipasta).
Forfatter: Køkkenkemisten
Ret: Frokost, Snack
Køkken: Asiatisk

Ingredienser

  • 300 gram Tteokbokki riskager
  • 5 milliliter Rapsolie
  • 1 stk. Rød peberfrugt julienne
  • 1 stk. Rødløg julienne
  • 1 stk. Gulerødder julienne
  • 1 stk. Chili rød – hakket
  • 4 fed Hvidløg finthakket
  • ½ stk. Squash i terninger
  • 2 stk. Tomater i store terninger
  • ¼ stk. Spidskål finthakket
  • 2 stk. Forårsløg skåret i 1 cm skiver
  • 5 gram Gochugaru
  • 5 gram Gochujang
  • Salt og Peber
  • 10 milliliter Soya
  • 2 stk. Æg smilende
  • 4 stk. Svampe tørrede, fx shiitake

Sådan gør du

  • 1 dl dashi laves ved at udbløde på 4 tørrede svampe (fx shiitake) med 10 g tørrede og røgede rejeskaller i 1 time
  • Sauter de julienneskårne grøntsager sammen med chili, hvidløg og squash i en wok i 2 min.
  • Tilsæt tomaterne og fortsæt i 5 minutter til tomaterne er møre
  • Tilsæt tteokbokki, gochugaru og gochujang og bring det igen til kogepunktet
  • Tilsæt svampedashi og kog videre i 3 min.
  • Tilsæt finthakket spidskål og forårsløg og kog videre i 1 min.
  • Retten skal være tyknet fra riskagernes stivelse.
  • Retten kan deles ved bordet med andre småretter.

Noter

Tteobokki Tteobokki
cTteobokki
Opskriften er inspireret af Mayers Madhus.