Opskrift på tteokbokki
Er en meget populær koreansk streetfood, hvor kulhydraterne kommer fra de specielle, tykke riskager, der ved sautering suger smag fra en spicy sauce lavet på gochugaru (koreanske chiliflager) og gochujang (koreansk chilipasta).
Tteokbokki
Ingredienser
- 300 gram Tteokbokki riskager
- 5 milliliter Rapsolie
- 1 stk. Rød peberfrugt julienne
- 1 stk. Rødløg julienne
- 1 stk. Gulerødder julienne
- 1 stk. Chili rød – hakket
- 4 fed Hvidløg finthakket
- ½ stk. Squash i terninger
- 2 stk. Tomater i store terninger
- ¼ stk. Spidskål finthakket
- 2 stk. Forårsløg skåret i 1 cm skiver
- 5 gram Gochugaru
- 5 gram Gochujang
- Salt og Peber
- 10 milliliter Soya
- 2 stk. Æg smilende
- 4 stk. Svampe tørrede, fx shiitake
Sådan gør du
- 1 dl dashi laves ved at udbløde på 4 tørrede svampe (fx shiitake) med 10 g tørrede og røgede rejeskaller i 1 time
- Sauter de julienneskårne grøntsager sammen med chili, hvidløg og squash i en wok i 2 min.
- Tilsæt tomaterne og fortsæt i 5 minutter til tomaterne er møre
- Tilsæt tteokbokki, gochugaru og gochujang og bring det igen til kogepunktet
- Tilsæt svampedashi og kog videre i 3 min.
- Tilsæt finthakket spidskål og forårsløg og kog videre i 1 min.
- Retten skal være tyknet fra riskagernes stivelse.
- Retten kan deles ved bordet med andre småretter.