Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Thaisuppe med rejer

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

7. januar 2020

Opskrift på thaisuppe med rejer

Klassisk og lækker thai-suppe, der kan laves på 20 minutter.

Retten er simpel og fyldt med alle de gode smage fra Thailand.

Vi har opskriften fra bogen: “Antiinflammatorisk kost for begyndere“, skrevet af Elizabeth Nebelong.


Antal: 1 Portioner

Thaisuppe med rejer

Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. citrongræs stængel
  • 150 gram Champignon brune - renset vagt
  • 15 gram Forårsløg
  • 0.25 stk. Chili rød
  • 1 tsk. Sesamolie ristet
  • Bouillon 3-4 dl honse- eller fiskebouillon
  • 150 gram Rejer pillede kæmperejer
  • 100 gram Ærter frosne
  • 0.5 tsk. Fiskesauce
  • Basilkum Thai

Sådan gør du

  • Skær den nederste tykke ende af citrongræsstænglen, og hak de nederste 4 cm (den tykke del) fint.
    Kassér resten.
    Rens champignon grundigt og skær dem i tynde skiver.
    Skyl forårsløget, fjern roden og skær den i tynde skiver på skrå.
    Udkern chili og skær i tynde skiver.
    Svits citrongræsset i olien for jævn varme et par minutter og tilsæt 3 dl af bouillonen, resten kan du tilsætte til sidst, hvis du synes, suppen bliver for fyldig.
    Lad det småkoge 5 minutter og tilsæt da rejerne. Når de er næsten møre efter 2-3 minutter, tilsættes champignon og ærter.
    Lad suppen koge op, tag den af varmen og smag til med fishsauce.
    Servér drysset med chili og thai-basilikum.