x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Thaisuppe med rejer

LINDHARDT OG RINGHOF | 7. januar 2020

Klassisk og lækker thai-suppe, der kan laves på 20 minutter.

Retten er simpel og fyldt med alle de gode smage fra Thailand.

Vi har opskriften fra bogen: “Antiinflammatorisk kost for begyndere“, skrevet af Elizabeth Nebelong.


Thaisuppe med rejer

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 1 stk. citrongræs stængel
  • 150 gram Champignon brune - renset vagt
  • 15 gram Forårsløg
  • 0.25 stk. Chili rød
  • 1 tsk. Sesamolie ristet
  • Bouillon 3-4 dl honse- eller fiskebouillon
  • 150 gram Rejer pillede kæmperejer
  • 100 gram Ærter frosne
  • 0.5 tsk. Fiskesauce
  • Basilkum Thai

Sådan gør du

  • Skær den nederste tykke ende af citrongræsstænglen, og hak de nederste 4 cm (den tykke del) fint.
    Kassér resten.
    Rens champignon grundigt og skær dem i tynde skiver.
    Skyl forårsløget, fjern roden og skær den i tynde skiver på skrå.
    Udkern chili og skær i tynde skiver.
    Svits citrongræsset i olien for jævn varme et par minutter og tilsæt 3 dl af bouillonen, resten kan du tilsætte til sidst, hvis du synes, suppen bliver for fyldig.
    Lad det småkoge 5 minutter og tilsæt da rejerne. Når de er næsten møre efter 2-3 minutter, tilsættes champignon og ærter.
    Lad suppen koge op, tag den af varmen og smag til med fishsauce.
    Servér drysset med chili og thai-basilikum.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

antiinflammatorisk-kost

Antiinflammatorisk kost for begyndere