Opskrift på thaisuppe med rejer
Klassisk og lækker thai-suppe, der kan laves på 20 minutter.
Retten er simpel og fyldt med alle de gode smage fra Thailand.
Vi har opskriften fra bogen: “Antiinflammatorisk kost for begyndere“, skrevet af Elizabeth Nebelong.

Antal: Portioner
Thaisuppe med rejer
Ingredienser
- 1 stk. citrongræs stængel
- 150 gram Champignon brune - renset vagt
- 15 gram Forårsløg
- 0.25 stk. Chili rød
- 1 tsk. Sesamolie ristet
- Bouillon 3-4 dl honse- eller fiskebouillon
- 150 gram Rejer pillede kæmperejer
- 100 gram Ærter frosne
- 0.5 tsk. Fiskesauce
- Basilkum Thai
Sådan gør du
- Skær den nederste tykke ende af citrongræsstænglen, og hak de nederste 4 cm (den tykke del) fint. Kassér resten. Rens champignon grundigt og skær dem i tynde skiver. Skyl forårsløget, fjern roden og skær den i tynde skiver på skrå. Udkern chili og skær i tynde skiver. Svits citrongræsset i olien for jævn varme et par minutter og tilsæt 3 dl af bouillonen, resten kan du tilsætte til sidst, hvis du synes, suppen bliver for fyldig. Lad det småkoge 5 minutter og tilsæt da rejerne. Når de er næsten møre efter 2-3 minutter, tilsættes champignon og ærter. Lad suppen koge op, tag den af varmen og smag til med fishsauce. Servér drysset med chili og thai-basilikum.