x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tagliatelle al ragù bolognese

FORLAGET TURBINE | 16. juni 2020

Så bliver det ikke mere klassisk: Pasta bolognese. Selvom retten er fordansket herhjemme og på nærmest ingen måde minder om den originale mere, så har vi alle et forhold til den.

Her har vi en autentisk udgave af den verdensberømte opskrift, direkte fra Bologna.

Vi har opskriften fra bogen: “Pasta på italiensk“, skrevet af Sara Berg og Miriam Preis. De tager os med til de forskellige regioner og deres forskellige pastatyper. Denne opskrift kommer fra Osteria dell’Orsa, en restaurant i Bologna. Her skriver de følgende om opskriften:

“Førhen var den bolognesiske ragù betydeligt federe og tungere, men nu om dage har man moderniseret opskriften. Her har man undladt mælken og øget mængden af tomat. Undgå at koge saucen i en støbejernsgryde uden belægning, da syren udfælder jernet, hvilket givet en træls bismag. Ragùen har godt af at blive lavet en dag i forvejen.”

Tagliatelle opskriften kan findes her.


Tagliatelle al ragù bolognese

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 timer 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Forlaget Turbine

Ingredienser

  • Tagliatelle fra 4 personer - se opskriften herunder
  • 200 gram Hakket Oksekød
  • 400 gram Hakket svinekød
  • 200 gram Parmaskinke Prosciutto crudo, strimlet
  • 50 gram Bladselleri i fine tern
  • 50 gram Gulerødder i fine tern
  • 50 gram Løg i fine tern
  • 0.5 deciliter Olie madolie
  • 2.5 deciliter Rødvin
  • 600 gram Passata purerede tomater/tomatpassata
  • 8 deciliter Vand
  • Parmesan til servering
  • Salt

Sådan gør du

  • Tagliatelle opskriften kan findes her.
    Lav en sofritto ved at stege bladselleri, gulerødder og løg i ½ dl madolie i en gryde i cirka 5 minutter, til grøntsagerne har fået lidt farve uden at brunes.
    Tilsæt okse- og svinekød og prosciutto.
    Lad det stege, til det er gennemstegt og har sluppet sin væde.
    Hæld vinen i, og kog i 5 minutter, til alkoholen er kogt bort.
    Bland de purerede tomater i, og hæld 8 dl vand i.
    Lad det koge langsomt i 3-4 timer uden låg, spæd til med mere vand om nødvendigt.
    Smag til med salt.
     
    Inden servering:
    Kog den friske tagliatelle cirka 2 minutter, til den er lige knap al dente.
    Varm imens ragùen op i en stor stegepande.
    Bland pastaen i saucen, og lad det simre kortvarigt.
    Kom retten på fire tallerkener, og riv parmesan over ved servering.

Om forfatteren


Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

Pasta på italiensk

Bogen "Pasta på italiensk" kan købes her.