Opskrift på tagliatelle
En original opskrift på hjemmelavet tagliatelle, lavet af en italiensk restaurant. Tagliatelle er den originale opskrift til kødsovsen, der er verdensberømt under navnet: Tagliatelle Al Ragú Bolognese/Pasta Bolognese.
Vi har opskriften fra bogen: “Pasta på italiensk“, skrevet af Sara Berg og Miriam Preis. De tager os med til de forskellige regioner og deres forskellige pastatyper. Denne opskrift kommer fra Osteria dell’Orsa, en restaurant i Bologna. Her skriver de følgende om opskriften:
“Ifølge legenden skal bredden på den kogte tagliatelle være 8 mm, hvilket svarer til en tolvtusindedel af det ludende Asinellitårn i Bologna. Hvor bred den ukogte pasta i så fald skal være, varierer, alt efter hvilken italiener man spørger, men godt og vel 6 mm er en god retningslinje. Skærer du dejen dobbelt så bred, får du pappardelle. Samme dej kan også bruges til at lave lasagneplader”.
Tagliatelle
Ingredienser
- 400 gram Hvedemel gerne tipo 00
- 4 stk. Æg
- Durum mel til udrulning
Sådan gør du
- Læg melet i en bunke, og lav en fordybning i midten.
- Slå æggene ud deri, og rør dem gradvis ind i melet med fingrene eller en gaffel.
- Start indefra og ud, og lidt ad gangen.
- Brug hænderne og ælt dejen, til den er glat og smidig.
- Nogle gange behøves alt melet ikke, nogle gange er der behov for at tilsætte lidt mere.
- Det afhænger af melet, æggene og luftfugtigheden.
- Svøb dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ved stuetemperatur ½-2 timer.
- Drys durummel ud på et bagebord eller et skærebræt, og rul dejen ud i hånden til et stort cirka 1 mm tykt ark. Vend dejen mellem hver udrulning, og drys mel over den mellem omgangene, så den ikke klistrer fast til underlaget.
- Lad dejen hvile luftigt i 15 minutter – på Osteria dell’Orsa lægges den på et finmasket net.
- For at kontrollere, om den er klar:
- Fold dejarket på midten som et stykke papir, og hvis det er nemt at rive langs foldningen, er den klar til brug.
- Lad den ellers ligge lidt længere.
- Skær dejen i fire stykker, læg dem oven på hinanden, så det danner en firkant, med durummel mellem hvert lag.
- Drys mel over, og rul firkanten løst sammen, omtrent som en plade roulade.
- Skær den i 6 mm brede skiver, og fordel pastaen i fire bunker på 100-120 g stykket.
- Kogetid: 2-3 minutter.