
Tagliata di manzo er en meget smuk og klassisk italiensk ret bestående af en stor bøf, der er skåret i skiver og serveret på et fad med blandt andet rucola.
En simpel men meget lækker ret. Den kan varmt anbefales!
Optimalt set bruger man et stykke kød på 300 – 500 gram. Jeg brugte 2 mindre på ca. 200 gram per styk. Det anbefales, at man steger kødet rimelig rødt, men det er en smagsag.

Tagliata di manzo
Ingredienser
- 2 stk. Oksefilet à 200 gr.
- 100 gram Rucola
- Salt friskkværnet
- 0.5 Citron saften herfra
- 50 gram Parmesan
- Olivenolie til stegning
- frisk rosmarin
Sådan gør du
- Tag kødet ud fra køl 20 minutter i forvejen.
- Skyl rucolaen og læg den på et fad.
- Pres frisk citron udover rucolaen.
- Strø salt og groftrevet parmesan udover.
- Steg kødet i olivenolie på højeste blus sammen med frisk rosmarin. Jeg gav kødet 2 minutter på hver side.
- Tag kødet af panden og lad det hvile i cirka 10 minutter.
- Skær kødet ud skiver på skrå og anret det ovenpå rucolaen. Slut eventuelt af med mere parmesan ovenpå.
- Servér.
Om forfatteren
Robin kan godt lige Italiensk mad i alle former, kød og ‘slow cook‘.